16.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

AJOFM Olt: Liceenii care nu au luat BAC-ul pot depune documentele necesare acordării indemnizației de șomaj până pe 1 august

- Advertisement -

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt a transmis vineri, 28 iulie, că data limită de înregistrare la instituție a absolvenților de învățământ promoția 2023 care nu au promovat examenul de Bacalaureat este ziua de marți, 1 august, potrivit legislației în vigoare. Neînregistrarea până la această dată atrage imposibilitatea acordării indemnizației de șomaj.

Potrivit reprezentanților instituției, actele necesare pentru înregistrarea absolvenților ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în evidenţele agenţiilor teritoriale, sunt: actul de identitate; diploma de absolvire sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii; Curriculum Vitae.

„Pentru a se înregistra, absolvenții din județul Olt se pot adresa la: Agenția Locală Slatina, strada Prelungirea Crișan, nr. 2; Agenția Locală Caracal, str. Toma Rușcă, nr. 3; Punct de Lucru Balș, str. Nicolae Bălcescu, bl. 152, ap. 1 și 3; Punct de Lucru Corabia, str. Tudor Vladimirescu, nr. 52; Punct de Lucru Drăgănești Olt, str. Nicolae Titulescu,nr. 137, bl. F, sc. A, parter. Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi: se acordă la cerere, pe o perioadă de 6 luni; este o sumă fixă, lunară, neimpozabilă, în cuantum de 299 lei pe lună; se acordă de la data expirării perioadei de 60 de zile de la absolvire”, a declarat Elena Iordache, purtător de cuvânt al AJOFM.

Sursa citată mai spune că nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învăţământ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți