20.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Gostavățu. O femeie din Capitală, depistată la volan într-o stare avansată de ebrietate. Aproape 180 de amenzi aplicate de polițiștii din Olt, în 24 de ore

- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat, în ultimele 24 de ore, atât în mediul urban, cât și din mediul rural, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma activităților oamenilor legii s-au dat aproape 180 de amenzi, peste 20 de șoferi au rămas pietoni, fiindu-le reținute permisele de conducere, iar doi conducători auto, unul fiind o femeie, s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși băuți în trafic.

Șoferița, originară din Capitală, a fost oprită pe un drum din Gostavățu, iar rezultatul după testarea cu aparatul alcooltest a fost de aproape un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat.

„În cadrul activităților, sâmbătă, 29 iulie 2023, în jurul orei 12:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 642, în comuna Gostavățu, au oprit pentru control un autoturism condus de o femeie, în vârstă de 67 de ani, din municipiul București. Întrucât aceasta emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Ulterior, duminică, 30 iulie 2023, în jurul orei 07:50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș, aveau să depisteze un alt conducător auto băut.

Oamenii legii au oprit pentru control, pe strada Popa Șapcă, din orașul Balș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 66 de ani, din comuna Găvănești.

Cum șoferul mirosea a alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, în cazul său rezultând o concentrație alcoolică de 0,43 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost conduși la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice, iar pe numele lor oamenii legii au întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În ultima zi, polițiștii au acționat cu preponderență pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență și pentru depistarea șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, fiind folosite în acest sens aparatele alcooltest și aparatele DrugTest.

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 176 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei. Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 22 de permise de conducere și două certificate de înmatriculare. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care recomandăm cetățenilor să respecte normele de conviețuire socială, iar participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice”, a adăugat reprezentantul Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți