18.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Drum de acces la Depozitul ecologic din Bălteni, înființat cu peste 8 milioane de lei, printr-un proiect depus pe Programul „Anghel Saligny”

- Advertisement -

Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat săptămâna trecută 56 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de peste 622,7 milioane de lei. Printre ele s-a numărat și contractul privind proiectul înființarea unui drum de acces la Depozitul ecologic din comuna olteană Bălteni, investiție care se ridică la 8.404.326 de lei.

Peste 2 kilometri lungime are ruta separată care trece prin pădure și pe care autovehiculele o vor folosi pentru a duce gunoiul la Depozitul ecologic de la Bălteni, iar Tudor Marineață, primarul localității, spune că invitația este una importantă pentru comunitate.

„Este extrem de important acest proiect pentru comunitate, drumul mergând direct la depozitul ecologic. Accesul va fi facil pentru toți cei care vor să ajungă la depozitul ecologic, mașinile vor merge pe această rută separată, de peste doi kilometri. La intrarea în Bălteni, drumul traversează pădurea, ajunge la calea ferată și iese la depozit. Urmează să scoatem la licitație acest proiect. Ne bucurăm că s-a aprobat, pentru că încercăm de câțiva ani să facem acest drum, doar la Ocolul Silvic a stat doi ani pentru aprobări”, a declarat edilul Tudor Marineață.

Cele 56 de contractele semnate în data de 24 iulie 2023, la sediul Ministerului Dezvoltării, împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor și au, ca principale obiective, modernizarea drumurilor de interes local și a infrastructurii stradale, înființarea sau extinderea branșamentelor la rețelele de alimentare cu apă și de canalizare, precum și construirea și modernizarea unor poduri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți