13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Caniculă și disconfort termic ridicat în Olt, timp de două zile. Este în vigoare și un nou Cod galben

- Advertisement -

După o zi în care reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie nu au emis avertizări meteo, miercuri dimineața aceștia au emis trei astfel de atenționări, două dintre ele afectând și județul Olt, una fiind de Cod galben. Astfel, miercuri și joi, va fi din nou caniculă și disconfort termic ridicat, temperaturile din termometre, la umbră ajungând până 37 de grade Celsius pe timpul zilei, în timp ce noaptea aceste vor fi de până la 25 de grade.

O informare meteorologică de disconfort termic ridicat și caniculă este valabilă miercuri, 2 august 2023, în toată țara.

„În Câmpia Română, Lunca Dunării și Podișul Dobrogei, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar pe alocuri va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade”, transmit meteorologii.

Codul galben care va afecta și județul Olt va fi în vigoare joi, 3 august, fenomenele vizate fiind val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

„Joi, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și sud-estul țării, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 25 de grade”, arată ANM.

Potrivit sursei citate, vineri, 4 august,vvalul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți