13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Liberalul Mario De Mezzo, învestit oficial în funcția de prefect al județului

- Advertisement -

Județul Olt are de joi, 3 august 2023, un nou prefect. Lucian Mario De Mezzo, vicepreședinte PNL Sector 5 București, l-a înlocuit din funcție pe Florin Constantin Homorean, care ocupa postul din decembrie 2019, ceremonia de învestire în funcție fiind făcut vineri dimineața, 4 august, de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul unei videoconferințe.

Șefi ai mai multor instituții ale MAI din teritoriu și câțiva colegi de partid, printre care primarii Marian Vasile de la Studina și Ion Ioniță de la Studina, au fost alături de noul prefect al județului, la momentul solemn al depunerii jurământului de credință în funcția de prefect al județului.

De Mezzo a ținut să mulțumească tuturor pentru încrederea și sprijinul acordat. Reprezentantul Guvernului a ținut, totodată, să îi asigure pe cei prezenți că va avea deschidere atât în relația cu instituțiile publice locale, cât și cu cetățenii cărora nu va ezita să le asculte doleanțele.

„Vreau să mă asigur că va exista o tranziție lină și că nu vor fi sincope în urma acestei schimbări a prefectului. Voi începe imediat întâlniri cu colegii din prefectură și din deconcentrate. De asemenea, voi avea întâlniri în afara biroului cu instituțiile cu care Prefectura interacționează direct. Am anumite idei, anumite planuri dar este clar că trebuie să le coordonăm și cu colegii din deconcentrate și cu colegii din alte instituții. (…) Sunt prefect al județului Olt, mandatul meu este să fiu în slujba cetățenilor, dacă, adiacent, reprezint ceva pentru liberalismul din județul Olt este un lucru separat de mandatul meu de prefect. Prioritatea mea, prima mea grijă, este să fiu în slujba cetățenilor și să lucrez pentru binele și prosperitatea acestui județ. Ce se va întâmpla în plan politic, în plan personal, este adiacent”, a declarat Mario De Mezzo.

Întrebat de jurnaliști dacă acesta ar putea fi candidatul PNL Olt la funcția de primar al municipiului Slatina, răspunsul politicianului a fost unul evaziv: „Astăzi, sunt prefectul județului Olt, până la alegerile locale mai este un an și cred că nu are rost să vorbim despre alegeri cu ocazia depunerii jurământului de prefect”.

Mario de Mezzo are 46 de ani, s-a născut la Slatina în anul 1977, însă de ani buni a locuit în municipiul București, unde a ocupat mai multe funcții.

La Olt, în anul 2020 avea să fie anunțat oficial candidat la fotoliul de primar al Slatinei, însă candidatura i-a fost retrasă de Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, cel care a candidat atunci, din partea liberalilor, la funcția de primar al municipiului reședință de județ.

Din echipa de conducere a Prefecturii Olt mai fac parte liberala Ana Maria Ciaușu și social democratul Cosmin Floreanu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți