13.1 C
Slatina
luni,20 mai,2024

Ultimele Articole

FOTO. Lucrările de reparații la podul de peste râul Olt, din aproprierea localității Verguleasa, în grafic

- Advertisement -

Se lucrează de zor la podul rutier de peste râul Olt de pe Drumul Național 67 B, ce leagă județele Olt și Vâlcea, între satul Poganu, comuna Verguleasa, și municipiul Drăgășani. Aici au loc lucrări după ce podul a fost închis în luna martie 2023, având în vedere că pasarela pietonală, pe o distanță de aproximativ 30 de metri, s-a prăbușit în apele Oltului, iar podul a fost închis circulației. Locuitorii din Verguleasa au făcut protest în luna mai pentru a se găsi o soluție și a fi redeschis, având în vedere că pe rutele ocolitoare găsite de autorități timpul ce trebuia parcurs între cele două localități a crescut de la 7 – 8 minute până la aproximativ 40. Într-un târziu, soluția salvatoare a venit, însă pe pod ar urma să circule doar vehiculele cu un tonaj mai mic de 7,5 tone.

Vineri, 4 august 2023, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova aveau să facă publice imagini cu lucrările de punere în siguranță pentru reluarea traficului rutier, efectuate la podul de peste râul Olt, DN 67 B, kilometrul 119+236, în aproprierea localității Drăgășani.

„Până în prezent, Antreprenorul a efectuat lucrări de demolare trotuare și demontare parapet pietonal. La acest moment se lucrează la refacerea grinzii perimetrale, care va avea o lungime totală pe ambele sensuri de 800 metri liniari (ml) – 320 sunt deja realizați. Se mai lucrează la debitarea asfaltului de pe margini pentru a se putea reface grinda perimetrală, iar în paralel se montează parapetul. Săptămâna viitoare se va freza vechiul covor asfaltic și se va așterne un strat nou de uzură, ulterior vor începe și lucrările de montare a dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatare și montare a parapetelui de beton pe pod și pe rampe”, se arată în postarea drumarilor de la DRDP Craiova.

Referitor la subiect a făcut o declarație și Cosmin Călin, directorul regional al DRDP Craiova: „Antreprenorul are o mobilizare bună, graficul de lucrări asumat este respectat și sunt sigur că, așa cum am promis, circulația se va relua, în condiții de siguranță, până la începerea cursurilor școlare. Lucrarea este monitorizată permanent de angajații Secției de Drumuri Naționale Slatina și DRDP Craiova”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți