14.1 C
Slatina
sâmbătă,18 mai,2024

Ultimele Articole

Un curier a murit după ce a efectuat o livrare în municipiul Slatina

- Advertisement -

Nouă accidente de muncă au fost comunicate Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, în cursul lunii iulie 2023, șapte dintre aceste evenimente fiind soldate cu șapte persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă, iar două persoane au decedate în timpul programului de lucru, fapt pentru care au fost deschise două dosare de cercetare. Unul dintre cei mai care au murit la lucru este un bărbat care lucra la o firmă de curierat din județul Dolj.

Bărbatul avea 56 de ani și, potrivit lui Bogdan Țucă, purtătorul de cuvânt al ITM Olt, acesta și-a pierdut viața în data de 21 iulie 2023, după ce a terminat de efectuat o livrare în municipiul Slatina. Alți participanți la trafic au fost cei care au sunat la ambulanță, însă cadrele medicale nu au mai putut face altceva decât să constate decesul acestuia.

„Era angajat la o firmă de distribuție din Dolj, de curierat. A efectuat o livrare în municipiul Slatina, apoi a urcat în mașină pentru a-și continua activitatea. L-au găsit alți conducători auto care erau în trafic. Au observat că era parcat necorespunzător, s-au dat jos din autoturismele lor, au început să-i pună întrebări și au văzut că nu le răspunde. Atunci au sunat de urgență la apelul 112, iar cadrele medicale nu l-au mai putut salva și au constatat decesul acestuia. Cauza decesului este una patologică”, a declarat Țucă.
Din cauze medicale a murit și angajatul firmei de construcții din București, care se ocupă de reabilitarea Stației de tratare a apei din satul Salcia al comunei Slătioara, aflată în administrarea Companiei de Apă Olt (FOTO). Este vorba despre un bărbat de 54 de ani, din comuna Poboru, care a murit în timpul programului de lucru în data de 24 iulie.
Efectua unele lucrări de decofrare, iar la un moment dat i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ.
„Bărbatul de 54 de ani, din Poboru, era angajat în cadrul unei firme de construcții din București, care se ocupa de lucrările de la Salcia, Slătioara, ca și muncitor necalificat. În timp ce acesta lucra la planșeul clădirii stației de potabilizare a apei, i s-a făcut rău. Colegii l-au observat și au sunat la 112. Au venit cei de la Ambulanță și i-au acordat primul ajutor, fiind resuscitat aproximativ o oră. Însă, nu a mai putut fi salvat. Cauzele ar fi medicale, se pare că ar fi făcut infarct”, declara atunci Bogdan Țucă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți