16.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Serbări câmpenești de zile mari organizate în șapte localități, în minivacanța de Sfânta Maria Mare

- Advertisement -

Administrațiile publice locale din nu mai puțin de șapte localități din județul Olt au pregătit mai multe petreceri câmpenești în minivacanța de Sfânta Maria Mare, cu invitați de seamă. Artiști cunoscuți ai muzicii populare românești vor susține recitaluri de excepție în cadrul unor spectacole extraordinare, iar aici îi amintim pe Ionuț și Doinița Dolănescu, Marcela Fota, Violeta Constantin, Marian Medregoniu, Roberta Crintea, Cornel Cojocaru, Florin Grigore, Liviu Dică, Nicolae Datcu și Reyna Vox. Însă, din peisaj, nu vor lipsi nici momentele artistice cu Ansamblul „Doina Oltului”, alte ansambluri folclorice sau soliști locali din județ.

Vor fi serbări în comunele Coteana, Pârșcoveni, Fărcașele, Valea Mare, Redea, Sprâncenata și Osica de Sus.

La Coteana, Primăria și Consiliul Local Coteana, în frunte cu primarul Ionuț Dima, organizează în zilele de 14 și 15 august ediția cu numărul 26 a Târgului Fetelor de la Cotenița.

Astfel, luni, 14 august, de la ora 16:00, vor fi în spectacol extraordinar Ansamblul „Mândruțele de la Olt”, alte ansambluri de dansatori, iar în recital vor fi Marcela Fota, Violeta Constantin, Constantin Ștefan, Dorina Mete și Sorina Dinu, iar sărbătoarea continuă și marți, 15 august, tot de la ora 16:00. Pe scena amenajată pe stadionul comunal vor urca din nou ansambluri de dansatori, iar în concert vor fi Marian Medregoniu, Roberta Crintea, Cornel Cojocaru și Reyna Vox. În cadrul evenimentului va mai avea loc un concurs de mirese, premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, în ultimul an, și un superb foc de artificii.

Ziua comunei Pârșcoveni se desfășoară pe 15 august, cu începere de la ora 16:00, pe scena amenajată pe stadionul de la malul râului Olteț. Ansamblul „Brâulețul” va fi în spectacolul extraordinar, în cadrul căruia vor cânta Zorina Bălan, Marian Medregoniu, Roberta Crintea, Cornel Cojocaru, Cătălin Bărbulescu, Victorița Cică, Florin Grigore, Laura Roșu și Florica Chircă, prezentator fiind jurnalistul și solistul local Claudiu Ene.

La Fărcașele, Ziua localității va avea loc sâmbătă, 12 august 2023, cu începere de la ora 17:00, la Baza Sportivă Fărcașu de Jos. În recital vor fi Ionuț și Doinița Dolănescu, Liviu Dică, Marcela Fota, Alina Stănuț, Andrei Anghelescu, Ana Maria Știrboiu, Daria Moanță, acompaniamentul muzical fiind asigurat de formația Marius Zaharia. În același spectacol vor fi și Ansamblul Folcloric „Doina Fărcașelor” din Fărcașele, coregraf George Ghiță a lu’ Porumbelu’, și clasa de dans Fărcașele condusă de instructorul Carmina Rotaru.

Ziua comunei Valea Mare este la ediția a șasea și este duminică, 13 august, de la ora 18:00, iar aici vor fi în spectacol artiștii Violeta Constantin, Marian Medregoniu, Roberta Crintea, Laura Roșu, Cornel Cojocaru, acompaniamentul muzical fiind oferit de orchestra condusă de maestrul Iulian Onțică. În recital va fi și artista Reyna Vox, întregul eveniment fiind prezentat de Lili Bălăceanu. Seara se va încheia cu un frumos foc de artificii.

„Conducerea Primăriei Valea Mare și Consiliul Local Valea Mare, în frunte cu primarul George Daniel Iancu, organizează, în data de 13 august 2023, Ziua comunei Valea Mare, ediția a VI-a. Dragi cetățeni ai comunei Valea Mare vă așteptăm cu drag la acest eveniment care se va organiza pe Stadionul Dârjovul Valea Mare, începând cu ora 17:00. În deschiderea evenimentului va fi Ansamblul «Dârjovul» Valea Mare. Primăria Valea Mare, în ziua evenimentului, începand cu ora 15:00, va pune la dispoziție cetățenilor din satele Turia, Recea și Zorleasca un microbuz pentru asigurarea deplasării”, este invitația adresată de reprezentanții Primăriei.

Tradiția continuă și la Redea, când sâmbătă, 12 august, va fi o nouă ediție a sărbătorii „Fiii satului”.

Vor fi în spectacol artiști ai Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” – Maria Ghinea, Neta Soare, Gabriel Zăvoeanu, Victorița Cică, Ștefania Strejescu, Dorina Mete, Daniel Roșoga, Marinela Dobrițoiu, Cătălin Bărbulescu, Carmen Budulan, Florica Chircă, Constantin Ștefan, Sorina Dinu, dansatorii „Doina Oltului”, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra „Doina Oltului”, condusă de dirijorul Cristian Dumitru. Invitați speciali sunt Ionuț și Doinița Dolănescu, dar și Nicolae Datcu.

„La Redea, tradiția continuă! Primăria comunei Redea, alături de Consiliul Local, vă invită, în ziua de sâmbătă 12 august, la Sărbătoarea «Fiii Satului», începând cu ora 18:00. Vor fi prezenți, printre alți artiști consacrați, Ionuț și Doinița Dolănescu, precum și cântărețul de muzică populară Nicolae Datcu, alături de Ansamblul Folcloric «Doina Oltului»! Vă așteptăm cu drag la joc și voie bună!”, este initația primarului Dan Bălă la sărbătoare.

Dacă pe 4 iunie era organizată Ziua localității, iată că pe 15 august, la Sprâncenata, are loc și prima ediție a sărbătorii „Fiii Satului – Întâlnire între generații”, satul Frunzaru fiind locația de desfășurare. Spectacolul organizat de Primăria și Consiliul Local va începe de la ora 16:00, invitați speciali fiind soliștii consacrați Ionuț și Doinița Dolănescu și artiștii Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” Slatina.

Iar duminică, 13 august 2023, cu începere de la ora 11:00, pe islazul de lângă târg va avea loc o expoziție de cabaline și un concurs de tracțiune și frumusețe, evenimentul fiind organizat de Primăria comunei Osica de Sus, condusă de primarul Cezar Filip și viceprimarul Gheorghe Manicea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți