19.1 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Municipalitatea modernizează fostul ștrand din Cartierul Progresu’ al Slatinei. S-a dat start lucrărilor

- Advertisement -

Primăria Slatina începea acum câțiva ani proiectul de modernizare a fostei baze sportive „Dumitru Dobrescu”, din Cartierul Progresu’ al urbei, după ce Ministerul Tineretului și Sportului a lăsat totul în paragină. De două săptămâni muncitorii lucrează de zor pentru a reabilita fostul ștrand care, pe vremea lui Ceaușescu, era arhiplin mai ales în zilele de la sfârșit de săptămână.

Până acum s-a curățat terenul și, potrivit proiectului, pe o suprafață de peste 17.000 de metri pătrați se vor construi un amfiteatru în aer liber, parc cu diverse tipuri de arbuști, locuri de joacă pentru copii, spații pentru activități în aer liber, precum fitness sau șah, skate park, zonă pentru role și biciclete, spații verzi și fântâni arteziene, irigate cu sistem automat, sistem de iluminat cu LED-uri, sistem de colectare, dirijare și evacuare a apelor pluviale, grupuri sanitare și o parcare pentru autoturisme.

Peste 24 milioane de lei este valoarea investiției care, conform proiectului de hotărâre, ar trebui să fie gata într-un an, două din cele 12 luni fiind dedicate proiectării, în restul de zece fiind executate lucrările.

Înainte de anul 1990 de când fostul ștrand din Progresu a început să se degradeze, zona de agrement avea doua bazine cu apă mari, unul pentru copii și celălalt pentru adulți, cu dușuri și vestiare, precum și alte spații unde slătinenii puteau desfășura fel și fel de activități în timpul liber. Printre acestea se numără karting, tenis de câmp sau de masă.

Inițial, fosta bază sportivă „Dumitru Dobrescu” a fost preluată de Direcția Județeană de Tineret și Sport Olt, iar la puțin timp după anii ’90 locul a fost lăsat de izbeliște.

Însă, acum 11 ani, în anul 2012, un proiect privind modernizarea fostului ștrand din Cartierul Progresu’ avea să fie aprobat de consilierii locali slătineni. Încet, dar sigur, municipalitatea slătineană a început să facă demersuri pentru a găsi fonduri cu scopul realizării obiectivului de investiții. De ani buni își îndeplinise partea sa din înțelegere Primăria Slatina, însă începerea lucrărilor a fost blocată de Ministerul Tineretului și Sportului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți