17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Noi controale la centrele de îngrijire din Olt, anunțate de prefectul județului

- Advertisement -

Centrele de îngrijire bătrâni și copii din județ vor fi din nou verificate, anunțul fiind făcut miercuri, 9 august 2023, în cadrul unei conferințe de presă pe care Lucian Mario De Mezzo, noul prefect de Olt. Decizia a fost luată la mai puțin de trei săptămâni de când comisiile mixte alcătuite atunci și coordonate de fostul prefect, Florin Homorean, au încheiat primele controale. 

Reprezentantul Guvernului României în teritoriu a spus că își dorește să meargă personal în control, iar azilele oltene ar urma să fie controlate anunțat, dar și inopinat.

„Îmi doresc să merg personal în aceste controale. Va fi o selecție, am cerut deja de la AJPIS (Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Olt n.r.) și am primit o situație a azilelor din județ, a neregulilor deja găsite. Voi prioritiza, în funcție de vulnerabilități, azilele pe care le voi vizita, le voi vizita anunțat, de data aceasta, sau poate nu, iar în afara acestor azile pe care le voi vizita în funcție de priorități, voi vizita și altele. (…) Motivul pentru care vreau să dispun din nou aceste controale este că-mi doresc să le văd eu”, a declarat noul prefect De Mezzo.

Celelalte controale s-au desfășura în prima jumătate a lunii iulie 2023, iar atunci un azil din comuna Văleni în care erau îngrijite 14 persoane a fost închis de autoritățile județului. Acesta funcționa ilegal în clădirea unei foste școli, concesionată de primărie, și care nu avea mai multe autorizații, furnizorul de servicii sociale neavând obţinute autorizaţia sanitară de funcţionare, autorizaţia sanitar veterinară şi autorizaţia pentru stingere incendiu.

Beneficiarii azilului au fost aduși de la un centru din localitatea argeșeană Stolnici, ce era deținut tot de aceeași societate. Zece dintre cele 14 persoane s-au întors la azilul din județul Argeș, una, cu domiciliul în comuna Grădinile, a fost relocată la un centru din Slatina, iar trei au fost luate acasă de aparţinători.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți