18.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Un tânăr din Valea Mare s-a electrocutat când muta o schelă metalică în incinta unei societăți comerciale din Slatina

- Advertisement -

Grav accident de muncă miercuri dimineață, 9 august 2023, în incinta unei firme din municipiul Slatina. Un tânăr de 25 de ani, din comuna Valea Mare, a fost victimă a acestuia, potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt acesta electrocutându-se în timp muta dintr-o parte în alta o schelă metalică.

Tânărul era angajatul unei firme de construcții din Slatina, însă nefericitul eveniment s-a produs în incinta altei societăți comerciale, care contractase firma unde lucra ca electrician pentru efectuarea unor lucrări. Victima a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

„Victima accidentului de muncă este un bărbat de 25 de ani, din comuna Valea Mare, angajat ca electrician al unei societăți de construcții din Slatina. În data de 9 august, în jurul orei 07:40, s-a produs evenimentul în cadrul incintei unei alte societăți din Slatina, care contractase firma la care acesta era angajat pentru efectuarea unor lucrări. Accidentul s-a produs în momentul în care muncitorul, ce avea contract de muncă, deplasa o schelă metalică, aflată la o distanță de aproximativ patru metri de o linie electrică aeriană, de joasă tensiune. În acel moment s-a creat un arc electric care a condus la electrocutarea lucrătorului. S-a sunat la apelul de urgență 112, angajatul respectiv fiind transportat la Spitalul Slatina, unde a rămas internat”, a declarat Bogdan Țucă, purtător de cuvânt al ITM Olt.

Însă, cum starea de sănătate a pacientului a fost gravă de la început, având se pare arsuri de gradul III pe cap, mâna dreaptă și piciorul drept, acesta a fost transferat la un spital din București pentru efectuarea de noi investigații medicale amănunțite.

„Tânărul a suferit arsuri de gradul III pe o suprafață mare a corpului, inclusiv arsuri de căi respiratorii, fiind transportat în stare gravă la o unitate medicală din Capitală”, a spus chirurgul plastician Florin Popa, directorul medical al spitalului slătinean.

Și polițiștii olteni fac cercetări în cazul tânărului care s-a electrocutat la o firmă  pe strada Pitești, din municipiul Slatina, în cauză fiind deschisă o anchetă.

„La faţa locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din județul Olt, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce manevra o schelă metalică în apropierea unor fire de înaltă tensiune, s-ar fi electrocutat. În urma evenimentului, tânărul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți