11.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Aproape 60 de amenzi aplicate de polițiștii rutieri, în cadrul unei acțiuni blitz desfășurată în Corabia și comunele limitrofe. Șapte șoferi au rămas pietoni

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat joi, 10 august 2023, o razie fulger, cu efective mărite, pe drumurile publice din orașul Corabia și comunele limitrofe ale acestuia. Scopul acțiunii blitz desfășurată între orele 18:00 – 21:00 a avut drept scop creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Neregulile nu au întârziat să apară, în cele trei ore fiind aplicate aproape 60 de amenzi și reținute șapte permise auto.

„În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 18 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.250 de lei. Dintre acestea, 57 au fost aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut șapte permise de conducere, cinci certificate de înmatriculare, un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune la regimul rutier. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Bărbat din Izbiceni, depistat băut în trafic

În cadrul raziei fulger, în jurul orei 19:50, polițiștii au au oprit pentru control, pe strada Mihai Viteazul, din comuna Izbiceni, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,66 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Corabia în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți