13.1 C
Slatina
luni,20 mai,2024

Ultimele Articole

Finanțiștii olteni și-au întrerupt activitatea. Protestul a fost unul spontan

- Advertisement -

Angajați ai Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt, cât și din unele instituții subordonate, au întrerupt vineri, 11 august, activitatea pentru două ore.

Protestul a fost unul spontan, finanțiștii care s-au strâns pe scările instituțiilor fiind nemulțumiți de netransparența negocierilor Legii salarizării, așa cum spune Daniel Dumitrașcu, președintele Sindicatului din AJFP Olt, afiliat Sed Lex, Daniel Dumitrașcu.

Protest a fost și joi, însă astăzi numărul funcționarilor care au blocat activitatea de la Finanțe a fost mai mare.

„Este un protest spontan. Nemulțumirile oamenilor sunt legate de netransparența negocierilor legii salarizării. Nu am fost chemați la negocieri. Se adaugă și vechile povești legate de condițiile de muncă. Nu avem bani pentru materialele necesare desfășurării activității și zvonurile legate de Ordonanța care a dus la anularea unor drepturi salariale. Astfel că, oamenii s-au revoltat. Nu mai pot continua activitatea în condițiile acestea. Nu mai vorbim despre inechitățile salariale din sistem. Avem oameni care desfășoară aceeași activitate și au salarii diferite”, a declarat Daniel Dumitrașcu.

Proteste au fost la Caracal și Slatina, însă, deși instituția este în subordinea Finanțelor oltene, la Trezoreria Slatina activitatea s-a desfășurat normal.

Reprezentantul sindicaliștilor din Finanțe a mai spus că se negociază și contractul colectiv de muncă, dar negocierile au eșuat și există posibilitatea declanșării conflictului de muncă.

„Se negociază contractul de muncă. Am fost chemați la Craiova, la Regională, joia trecută, dar discuțiile s-au blocat. De fapt, nu au stat laj discuții cu noi. Prin urmare, conform Legii dialogului social, avem la dispoziție 15 zile să declanșăm conflictul de muncă, grevă de avertisment apoi grevă generală”, a adăugat președintele Sindicatului AJFP Olt.

Revendicările angajaților din Finanțe sunt discutate vineri, 11 august, la nivel național, de liderii sindicatelor și Marcel Boloș, ministrul Finanţelor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți