20.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Slatina redevine capitala umorului. O nouă ediție a Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii”, în perioada 22 – 24 septembrie

- Advertisement -

UPDATE: Din motive nefăcute deocamdată publice, evenimentul a fost amânat cu o săptămână și se va desfășura în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023.

Știrea inițială: Slatina, municipiul reședință a județului Olt, se transformă din nou în capitala umorului românesc. Autoritățile au anunțat organizarea celei de-a 27-a ediții a Festivalul de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii” în perioada 22 – 24 septembrie 2023, iar concursul va fi și anul acesta pe trei secțiuni: creație literară (epigramă, concurs de carte), caricatură și meșteșuguri tradiționale. Evenimentul cultural este organizat de Primăria Municipiului Slatina, în colaborare cu Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

Deocamdată nu se cunosc invitații speciali ai acestei ediții, reprezentanții Primăriei municipiului Slatina spunând că urmează a-i anunța pe parcursul perfectării contractelor.

„În fabulosul spațiu mioritic, oltenii au jucat dintotdeauna un rol important, preluând umorul etnogenetic în integralitatea sa. În sensul acesta, a XXVII-a ediție a Festivalului Naţional – Concurs de Umor – «Oltenii &… Restu’ Lumii» vă face cuvenita, cuviincioasa și reverențioasa invitație de a participa în calitate de prieteni adevărați și dragi nouă, în perioada 22 – 24 septembrie 2023  la o nouă și emblematică ediție”, a anunțat Secția Programe Proiecte a CJCA Olt.

Și anul acesta festivalul umoristic se va desfășura în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, unde vor fi din nou amenajate standuri de unde slătinenii, dar și cetățeni din alte localități ale județului, își pot cumpăra produse de artizanat, ii autentice, coșuri împletite din nuiele, vase ceramice. Nici mâncarea tradițională gătită în fața clienților nu va lipsi din peisaj.

Târgul Meșterilor Populari Tradiționali va fi organizat și el pe perioada Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii”, creatori de artă populară tradițională reprezentativi din zona Olteniei și din țară urmând să-și expună produsele în cadrul acestuia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți