20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Femeie din Caracal, amendată cu 4.000 de lei după ce a sunat la 112 și a spus că fostul concubin a amenințat-o că îi va lua copiii și mașina. Polițiștii au constatat că apelul a fost fals

- Advertisement -

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat vineri, 11 august 2023, prin apelul de urgență 112, de o persoană, care nu a furnizat date de identificare, cu privire la faptul că, o altă persoană, o amenință că îi va lua copiii și autoturismul. După cercetări, s-a stabilit că cea care a sunat este o femeie din Caracal, cel despre care ar fi vorbit fiind fostul concubin. Totodată, polițiștii au spus că apelul a fost unul fals, caracaleanca fiind amendată cu 4.000 de lei. 

Persoana care a apelat 112 chiar nu a mai răspuns când a fost reapelată și, potrivit unor surse, aceasta a fost mai greu de depistat având în vedere că a sunat după o cartelă cu număr de Germania, țară în care a fost la muncă și de unde se întorsese de curând.

„În urma reapelării, efectuate de către polițiști, persoană nu a mai răspuns la telefon. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, numărul de telefon de pe care s-a efectuat apelul era alocat unei cartele furnizate de către un operator de voce și date dintr-o alta țară. În urma activităților investigativ-operative, la care au fost folosite resurse umane și tehnice de amploare, polițiștii au identificat persoana, care ar fi efectuat apelul de urgență, ca fiind o femeie, din municipiul Caracal, județul Olt, care a declarat că nu a fost în pericol. Întrucât, faptele sesizate nu s-au confirmat, polițiștii au aplicat femeii o sancțiune contravențională, în valoare de 4.000 de lei, pentru apelare falsă”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Potrivit sursei citate, IPJ Olt adresează cetățenilor rugămintea să efectueze apelul 112, doar când au cu adevărat o urgență, atunci când sunt puse în pericol viața, proprietatea sau mediul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți