23.1 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD Adrian Chesnoiu: „Veștmântul ocrotitorului Capitalei își are de azi sălașul de pelerinaj și închinare în Catedrala cu hramul ‘Adormirii Maicii Domnului’, din Caracal”

- Advertisement -

Sărbătoare mare marți, 15 august 2023, pentru creștinii ortodocși. În lăcașurile de cult au avut loc slujbe religioase dedicate Sfintei Maria Mare, însă la Catedrala cu hramul „Adromirea Maicii Domnului”, din municipiul Caracal, evenimentul a fost unul mai de anvergură, având în vedere că veștmântul ocrotitorului Capitalei își are de astăzi sălașul de pelerinaj și închinare în această catedrală. Anunțul a fost făcut de Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt, alături de care a fost Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, și Marina Samiee, viceprimarul urbei.

„Veștmântul Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul capitalei noastre București, își are de azi sălașul de pelerinaj și închinare în catedrala cu hramul Adormirii ‘Maicii Domnului’, din Caracal! O bucurie mare pentru mine și ceilalți enoriași alături de care am participat azi la Sfânta Liturghie a prăznuirii Maicii Domnului! Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne aibă în paza Sa! Gânduri de aleasă prețuire și mulțumire oamenilor minunați care au contribuit și au făcut posibilă această binecuvântare! Doamne ajută!”, a spus parlamentarul social democrat.

„15 august nu este doar o zi liberă, ci o mare sărbătoare pentru creștinătate! M-am bucurat să văd de la prima oră a dimineții oamenii îndreptându-se spre lăcașurile sfinte pentru a prăznui Adormirea Maicii Domnului. Ne închinăm la icoana Maicii Domnului cu pioșenie și luăm lecția devotamentului, a sacrificiului și dragostei necondiționate pentru semeni (…)”, a declarat edilul Caracalului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți