21.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 800 de amenzi, în cuantum de aproape 350.000 de lei, aplicate de polițiștii olteni în minivacanța de Sfânta Maria Mare

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat, în minivacanța de Sfânta Maria Mare, activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Astfel, în toată această perioadă, oamenii legii din județ au dat peste 800 de amenzi, în cuantum total de aproape 350.000 de lei. Totodată, nu mai puțin de 161 de șoferi au rămas pietoni, fiindu-le reținute permisele de conducere pentru diverse abateri comise în trafic.

„În perioada 11 – 15 august 2023, poliţiștii au intervenit la 423 de solicitări, dintre acestea 312 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate peste 830 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 350.000 de lei. În urma acțiunilor din această perioadă, au fost constatate 76 de infracțiuni, dintre care 11 fiind constatate la regimul rutier. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 161 de permise de conducere și 24 de certificate de înmatriculare”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Potrivit sursei citate, în minivacanța sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto opriți în trafic modificările legislative privind „Legea Anastasia”.

„Șoferii au fost informați cu privire la faptul că un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei”, a adăugat reprezentantul Poliției Olt.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți