9.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tânăr de 23 de ani, din Vulpeni, reținut după ce a furat bunuri electronice din casa unui bălșean. A mai comis șapte furturi

- Advertisement -

UPDATE: Prezentat în fața magistraților Judecătoriei Balș, tânărul din Vulpeni a fost arestat preventiv.

„Instanța de judecată a admis propunerea parchetului și a dispus, față de tânărul, în vârstă de 23 de ani, arestarea preventivă pentru 30 de zile”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Știrea inițială: Polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut sâmbătă, 19 august 2023, un tânăr de 23 de ani, din Vulpeni, cercetat pentru furt calificat. Acesta este acuzat că a furat bunuri electronice din locuința unui bălșean în ultima săptămână, iar oamenii legii au mai stabilit, în urma cercetărilor, că acesta este autorul altor șapte fapte de furt calificat comise tot pe raza orașului Balș, începând cu luna aprilie a acestui an.

Un bărbat din Balș a fost cel care a sesizat, sâmbătă dimineață, faptul că persoane necunoscute i-au furat mai multe bunuri din casă. În urma verificărilor, oamenii legii au identificat și cine este făptașul, un tânăr din Vulpeni.

„În fapt, la data de 19 august, în jurul orei 08.00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, cu privire la faptul că, persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința unui bărbat, din orașul Balș, județul Olt, de unde ar fi sutras mai multe bunuri. La fața locului s-au deplasat polițiștii Poliției orașului Balș, care, din primele verificări, au stabilit faptul că, în perioada 13 – 19 august, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în locuința unui bărbat, din orașul Balș, de unde ar fi sustras mai multe bunuri electronice. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării persoanelor bănuite, recuperării prejudiciului și dispunerii de măsuri legale. În urma activităților investigativ operative desfășurate, poliţiştii au identificat un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Vulpeni, județul Olt, bănuit de comiterea infracțiunii, prejudiciul fiind recuperat în totalitate”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au constatat faptul că, în perioada aprilie – august 2023, tânărul ar mai fi fost implicat în alte șapte fapte de furt calificat, săvârșite în orașul Balș, prejudiciul fiind recuperat în proporție de 70 la sută.

„După administrarea probatoriului, la aceeași dată (sâmbătă, 19 august n.r.), sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului, bănuit de comiterea faptelor, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a adăugat reprezentantul inspectoratului.

În cursul zilei de 20 august 2023, tânărul din Vulpeni urmează să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propuneri legale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți