15.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Codul galben de caniculă, prelungit și pentru ziua de marți în județul Olt

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat luni avertizările meteo emise în dimineața zilei de duminică, iar județul Olt, ca de altfel mai bine de jumătate de țară, continuă să se afle sub incidența Codului galben de caniculă și disconfort termic ridicat nu doar în 21 august, ci și marți, 22 august 2023.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 24 de grade.

„Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii”, mai transmite ANM.

Sursa citată mai arată că în aceleași zile va fi valabil și un Cod portocaliu de val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat, șapte județe și Capitala fiind afectate.

„În județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități”, precizează meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți