12.3 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat în Olt

- Advertisement -

Meteorologii au actualizat marți dimineața avertizările meteorologice, iar după ce în data de 22 august Olt este sub incidența unui Cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat, temperaturile din termometre, la umbră, ajungând până la 37 de grade Celsius, în cursul zilei de miercuri, 23 august, județul va fi afectat de un Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. De această dată, temperaturile vor fi și mai mari, de până la 39 de grade la umbră.

Șapte județe și Capitală se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

„În județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități”, transmit meteorologii.

Tot miercuri va fi în vigoare și un Cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat.

„Valul de căldură va persista în sud-vest, sud și în sud-est, unde va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 23 de grade”, arată ANM.

Potrivit sursei citate, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată local în jumătatea nordică a teritoriului și pe arii restrânse în rest. Valul de căldură se va intensifica din nou spre sfârșitul săptămânii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți