10.7 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primele zece persoane din județ au donat sânge pentru răniții din explozia de la Crevedia

- Advertisement -

În unitățile spitalicești în care au fost duși cei 58 de răniți din explozia produsă sâmbătă seara la stația GPL de la Crevedia, din județul Dâmbovița, este nevoie acum de sânge. Iar autoritățile de la Centru au cerut ca toate centrele de transfuzie sanguină din țară să fie deschise pentru donatori. Astfel, duminică, 27 august, și Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina s-a deschis pentru posibilii donatori de sânge.

Medicul Ramona Lesnic, coordonatorul Centrului de Transfuzie Sanguină Slatina, a spus că în dimineața acestei zile zece persoane au fost și au donat sânge.

„Centrul de Transfuzie Sanguină a fost deschis astăzi (duminică, 27 august n.r.), va rămâne deschis până la ora 12:30 sau până la ultimul donator”, a spus doctorul.

Coordonatorul centrului de transfuzii a mai adăugat că cei de la București au solicitat masă trombocitară și un transport va pleca de la Slatina în dimineața zilei de luni, 28 august.

Prefectul de Olt Mario De Mezzo s-a numărat și el printre cei care au donat sânge la centrul din Slatina.

„Despre tragedia de aseară (sâmbătă, 26 august n.r.) de la Crevedia se va vorbi și scrie mult. Dar pe lângă asta, este nevoie să și acționăm. Primul lucru pe care îl putem face este să donăm sânge pentru oamenii care sunt acum în spital. Am mers în această dimineață la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina, să donez sânge. Îi felicit pe colegii de aici pentru mobilizare și profesionalism”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți