17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Un șofer băut și altul sub influența drogurilor, depistați de polițiștii rutieri în timpul unei acțiuni blitz desfășurată în Slatina și comunele limitrofe

- Advertisement -

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 spre 27 august 2023, în intervalul orar 19:00 – 03:00, polițiștii olteni au organizat o razieUn șofer băut și altul sub influența drogurilor, depistați de polițiștii rutieri în timpul unei acțiuni blitz desfășurată în Slatina și comunele limitrofe cu efective mărite, pe drumurile publice din municipiul Slatina și comunele limitrofe, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În urma acțiunii blitz s-au dat peste 70 de amenzi, în cuantum de peste 14.000 de lei, iar doi șoferi, unul aflat în stare de ebrietate și altul sub influența a două droguri – amfetamină și ketamină, s-au ales cu dosare penale.

Faptele au fost constatate pe străzile Grădiște și Piața Ecaterina Teodoroiu din Slatina.

„În cadrul activităților, în jurul orei 00:40, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, pe strada Grădiște, un autoturism condus de un bărbat de 39 ani, din localitate. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,83 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, în jurul orei 01:50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, pe strada Piața Ecaterina Teodoroiu, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din localitate. Întrucât tânărul prezenta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultând valori pozitive pentru T1C MDMA și T3C KET. Cei doi conducători auto au fost conduși la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice, iar pe numele acestora a fost întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

În cadrul raziei blitz desfășurată de Serviciul Rutier Olt, pe parcursul a opt ore, au fost angrenați 19 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Pentru abaterile constatate, oamenii legii au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 14.000 de lei. Dintre acestea, 71 au fost aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar două pentru nerespectarea prevederilor Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut trei permise de conducere, 14 certificate de înmatriculare, două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind constatate și șase infracțiuni la regimul rutier.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră, a mai spus reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți