15.2 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Noi bilete de tratament pentru beneficiarii din Olt, în stațiunile de la munte și mare

- Advertisement -

Casa Județeană de Pensii Olt a atransmis luni, 28 august 2023, că i-au fost repartizate un număr de 148 bilete de tratament balnear, acestea fiind aferente seriei a 13-a din anul în curs. 120 de bilete dintre acestea, care sunt disponibile atât în stațiunile montane, cât și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, au fost deja alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de persoanele interesate.

Claudia Măldăreanu, purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Olt, a declarat că data de prezentare în stațiune pentru biletele din această serie este în perioada 11 – 15 septembrie 2023, din totalul acestora 42 fiind repartizate în Olănești, 13 în Căciulata, 12 în Băile Herculane, zece în Mangalia, câte șase în Buziaș, Covasna, Pucioasa și Techirghiol, cinci în Călimănești, patru în Eforie Nord, câte trei în Amara și Bala și câte două în Băile Felix și Băile Govora.

Iar acum mai sunt bilete rămase nealocate pentru stațiunile balneare din Amara și Bala.

Durata sejurului este de 16 zile calendaristice, în tot acest timp pensionarii și asigurații la sistemul public de pensii, și nu doar ei, beneficiind de cazare, masă și tratament balnear.

Lista cererilor aprobate este afișată la sediul Casei Județene de Pensii Olt, cât și pe pagina de internet a instituției. Biletele de tratament se pot ridica până luni, 4 septembrie 2023, inclusiv, iar biletele de tratament nevalorificate vor fi redistribuite pe data de 6 septembrie.

Potrivit reprezentantului Casei de Pensii Olt, pentru acest an au fost înregistrate până în prezent nu mai puțin de 4.400 de cereri de acordare a biletelor de tratament.

Pot beneficia de tratament balnear pensionarii sistemului public de pensii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii.

În cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 2.600 de lei, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți