23.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat a murit la spitalul din Craiova, fiind victima unei agresiuni ce a avut loc la o petrecere în Valea Mare

- Advertisement -

Scandal la o petrecere ce a avut loc în data de 13 august 2023 într-o casă din comuna Valea Mare. Un bărbat de 41 de ani a fost lovit în cap cu o bâtă din lemn și acum o săptămână a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Inițial, victima agresiunii a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina (FOTO), fiind transferată la Craiova, iar cadrele medicale de aici au constatat că pacientul are o fractură de boltă craniană și hematom cerebral, în urma loviturii puternice, neputând fi salvat.

Un tânăr de 21 de ani, din Valea Mare, este suspect și arestat preventiv pentru 30 de zile. Fapta a fost încadrată la infracțiunea de tentativă de omor, procurorii olteni descriind cum s-a petrecut totul.

„La data de 13.08.2023, în jurul orelor 19:45, organele de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală 8 Perieți au fost sesizaţi prin serviciul de urgenţă 112 cu privire la faptul că o persoană de etnie rromă se află în stare de inconştienţă, la locuinţa numitului M. I., din comuna Valea Mare, sat Bârca, ca urmare a faptului că a fost agresată fizic de către numitul M. F. Prin ordonanţa emisă de către Postul de Poliţie Valea Mare, la aceeaşi dată, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu, prev. de art. 224 al. 1 C.p. şi lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 al. 1 C. p. Cauza a fost înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina care, şi-a declinat, de îndată, competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, apreciind că fapta de agresiune fizică asupra victimei Ş. M. G. trebuie încadrată ca fiind tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 C. p., rap. la art. 188 alin. 1 C. p. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt sub nr. 238/P/2023, şi, la aceeaşi dată, respectiv 13.08.2023 s-a dispus schimbarea încadrării juridice în infracţiunea de tentativă de omor. La data de 14.08.2023 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul M. F., în vârstă de 21 de ani, din Valea Mare, sat Bârca, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 C. p., rap. la art. 188 C. p., iar ulterior, punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunea anterior menţionată. În urma cercetărilor efectuate de o echipă complexă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, respectiv ofiţeri de poliţie judiciară şi criminalişti din cadrul IPJ Olt, s-a stabilit că la data de 13.08.2023, în jurul orei 19:00, la locuinţa unei persoane identificată ca fiind M. I. din Valea Mare, sat Bârca, a fost organizată o petrecere pentru a fi celebrată sărbătoarea Sfintei Marii, împrejurare în care, între victima Ş. M. G. şi un participant la petrecere, care a fost identificat ca fiind unchiul inculpatului, a izbucnit un conflict. Pe fondul acelui conflict, din motive de răzbunare, inculpatul, fiind încunoştiinţat despre cele întâmplate, s-a deplasat la locul incidentului, respectiv locuinţa numitului M. I. din Valea Mare, sat Bârca, împrejurare în care, folosindu-se de o bâtă din lemn, i-a aplicat victimei Ş. M. G. o lovitură puternică în zona capului. Urmare acelei lovituri, victima a căzut de pe scaunul pe care stătea, după care a rămas inconştientă pe sol”, au transmis anchetatorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, într-un comunicat de presă remis luni, 28 august.

Cauza a fost făcută publică de procurori după două săptămâni, în urma solicitărilor venite din partea jurnaliștilor locali.

Medicii legiști craioveni au stabilit că moartea bărbatului a fost violentă.

„Din concluziile preliminare întocmite de către SJML Olt a rezultat că numitul Ş. M. G., în vârstă de 41 de ani a prezentat fractură boltă craniană, hematom subdural cerebral, iar leziunile s-au putut produce prin lovire cu corp dur alungit, au necesitat 70 – 80 de zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața victimei. Prin ordonanța din data de 14.08.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus reținerea inculpatul M. F. pe o perioadă de 24 ore, fiind ulterior prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, care în cursul aceleiași zile a dispus arestarea preventivă. Imediat după incident, victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar ulterior a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență nr. 1 Craiova, unde a decedat. Conform fişei de constatări preliminare emisă de IML Craiova, moartea numitului Ş.M.G. a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei şi contuziei meningo – cerebrale, urmare a unui politraumatism cu fractură de boltă şi bază de craniu”, mai spun reprezentanții Parchetului Olt.

Acum, încadrarea juridică, potrivit anchetatorilor olteni, urmează a fi schimbată în infracțiunea de omor: „Într-o asemenea situaţie, în cauză urmează a se dispune schimbarea încadrării juridice în infracţiunea de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C. p., iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți