20.2 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Vreme schimbătoare în județul Olt, în zilele de marți și miercuri. Trei coduri în vigoare

- Advertisement -

Județul Olt este în zilele de marți și miercuri, 29 și 30 august 2023, sub incidența a nu mai puțin de trei coduri, două galbene și unul portocaliu, ultimul fiind de instabilitate atmosferică accentuată.

Codul portocaliu este valabil de marți, ora 21:00, și până miercuri, la ora 12:00.

„În cea mai mare parte a Olteniei, local în vestul Munteniei și Carpații Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, iar în primele ore ale intervalului și intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp”, transmit reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie care, marți dimineață, au actualizat avertizările meteorologice.

Sursa citată mai arată că în data de 30 august perioade cu instabilitate atmosferică accentuată vor fi mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

În aceeași zi de marți, în intervalul orar 16:00 – 21:00, județul este și sub incidența unui Cod galben de instabilitate atmosferică.

„În intervalul menționat, în Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, vremea va deveni treptat instabilă. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 35 l/mp”, transmit meteorologii.

În data de 29 august, Oltul va fi și sub Cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat.

„Marți, 29 august, valul de căldură va persista în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării. În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade”, au mai spus reprezentanții ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți