17.3 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional, noile servicii stomatologice decontate de CAS Olt

- Advertisement -

Reprezentanții Casei de Sănătate Publică Olt au transmis miercuri, 30 august 2023, că de la începutul lunii trecute, pe lista serviciilor medicale stomatologice decontate de instituția sanitară s-a introdus și detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional. Aceeași sursă mai arată că, tot de la 1 iulie, în cadrul cabinetelor de medicină dentară medicii pot efectua tomografii dentare ca o consecinţă a actului medical propriu, pentru asiguraţii pentru care este necesar a se efectua aceste investigaţii în vederea stabilirii diagnosticului sau pe bază de bilet de trimitere de la un alt medic de medicină dentară, dacă au autorizaţiile necesare efectuării acestor servicii şi dotările necesare.

Doar o dată pe an asigurații beneficiază, gratuit, de detartraj cu ultrasunete și periaj profesional.

„Asigurații beneficiază gratuit de detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional o singură dată pe an. Copiii cu vârsta de până la 18 ani precum și beneficiari unor legi speciale beneficiază gratuit de serviciile medicale cuprinse în pachetul de bază. Pentru adulți  casa de asigurări de sănătate acoperă integral costurile pentru anumite servicii iar pentru altele decontează 60% din costuri. Și persoanele neasigurate beneficiază gratuit de un număr de nouă servicii medicale. Pachetul minimal de servicii cuprinde: controlul oncologic stomatologic, reparatie și rebazare proteză – o singură dată pe an și alte tratamente – inclusiv pentru paradontite”, se precizează într-un comunicat remis de CAS Olt.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului sunt în prezent 30 de cabinete medicale dentare în contract cu CAS Olt, în cadrul cărora își desfășoară activitatea 39 de medici.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți