18.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Controalele de la operatorii economici care depozitează, utilizează, transportă sau distribuie carburanți, inclusiv GPL, coordonate de Prefectura Olt

- Advertisement -

Nenorocirea petrecută pe 26 august 2023 la stația GPL de la Crevedia – Dâmbovița unde, în urma mai multor explozii, și-au pierdut viața doi oameni, iar alți 56 au fost răniți, mulți dintre ei pompieri, polițiști și jandarmi, continuă să șocheze toată lumea. În urma neregulilor găsite aici, autoritățile de la Centru au dispus verificarea tuturor stațiilor GPL din țară pentru a vedea dacă acestea funcționează în legalitate. Asta se întâmplă și în județul Olt, controalele de la operatorii economici care depozitează, utilizează, transportă sau distribuie carburanți, inclusiv GPL, fiind coordonate de Prefectura Olt.

Anunțul a fost făcut de prefectul de Olt Mario Lucian De Mezzo, care miercuri, 30 august 2023, a avut o întâlnire cu instituțiile care iau parte la aceste verificări.

„Am avut astăzi (miercuri n.r.) prima întâlnire a grupului de lucru pentru coordonarea acțiunilor de control la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, utilizează, transportă sau distribuie carburanți, lubrifianți și produse derivate, inclusiv GPL. Din ordinul ministrului Afacerilor Interne (Cătălin Predoiu n.r.), Instituția Prefectului dispune controale derulate de echipe mixte la toate obiectivele care se încadrează în categoriile de mai sus, în următoarea perioadă, împreună cu mai multe structuri cu atribuții în domeniu. Am semnat tot astăzi ordinul de prefect prin care constituim aceste comisii, organizăm programul de lucru, obiectivele controalelor, modalitatea de raportare și alte detalii importante, iar de mâine echipele vor fi în teren. Le mulțumesc reprezentanților instituțiilor convocate pentru mobilizare și în mod special ISU Olt, pentru implicarea la nivel de coordonare. Va fi un amplu efort de echipă, dar siguranța oamenilor este pe primul loc. Chiar dacă această acțiune de control la nivelul județului este prioritate zero, avem și multe alte proiecte demarate. (…)”, a declarat reorezentantul Guvernului în teritoriu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți