12.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Corăbian de 32 de ani, dosar penal după ce s-a urcat băut la volanul unui autoturism. Era și sub influența drogurilor

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 2 spre 3 septembrie 2023, în intervalul orar 20:00 – 04:00, o razie cu efective mărite pe drumurile publice din orașul Corabia și comunele limitrofe, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, neregulil constatate neîntârziind să apară. Un conducător auto s-a ales cu dosar penal pentru consum de alcool înainte de a se urca la volanul mașinii pe care polițiștii au oprit-o în trafic. Totodată, acesta era și sub influența drogurilor, ieșind pozitiv la canabis în urma testării cu aparatul DrugTest.

Mai mult chiar, pentru a putea fi oprit, șoferul a fost urmărit de oamenii legii pe mai multe străzi din Corabia.

„În cadrul activităților, în jurul orei 22:45, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Grivița Roșie, din orașul Corabia, județul Olt, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Autoturismul a fost urmărit, iar la scurt timp a fost oprit pe strada Tudor Vladimirescu, din localitate. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din localitate. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,52 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta a fost testat și cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unei substanțe psihoactive, respectiv T1B THC. Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Corabia, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor în organism”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

În cauză, pe numele bărbatului, oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate.

Sursa citată a mai arătat că, în cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 14 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

„Pentru depistarea conducătorilor care încalcă regulile de circulație, polițiștii rutieri au acționat cu aparatele alcooltest, precum și cu aparatele DrugTest, fiind efectuate aproximativ 250 de testări”, a spus reprezentantul IPJ.

Pentru abaterile constatate, oamenii legii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de peste 5.500 de lei. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut trei certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatată și o infracţiune la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, și anume cea comisă de șoferul băut și drogat din Corabia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți