23.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Se schimbă microbuzele școlare din 15 localități oltene cu număr mare de elevi. Vechile autovehicule, înlocuite cu unele hibrid

- Advertisement -

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a transmis luni, 4 septembrie 2023, că actualele microbuze școlare din 15 localități oltene, unde există un număr mare de elevi, vor fi schimbate cu unele hibrid, mai puțin poluante. Acestea vor fi cumpărate de cea mai importantă instituție administrativă din județ, proiectul urmând a fi finanțat cu bani de la Fondul pentru mediu.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat luni de aleșii județului care s-au întrunit în cadrul unei ședințe extraordinare.

„Este vorba despre cinsprezece microbuze hibrid, de data aceasta, un proiect pe care îl aveam în intenție încă de mult, dar nu se deschise axa. Sunt alese școli cu un număr foarte mare de elevi. Am luat un clasament de la Inspectoratul Școlar Județean Olt și am trecut localitățile cu școli unde avem foarte mulți elevi. Deci, așa cum spuneam, 15 microbuze hibrid, axa s-a deschis și sperăm ca, în perioada următoare, implementarea să fie foarte repede și școlile și elevii să beneficieze de ele”, a declarat președintele forului județean.

Valoarea proiectului se ridică la 15,14 milioane lei și va fi depus pentru finanțare din Fondul pentru Mediu, Programul privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat.

Valoarea cheltuielilor eligibile finanțate din Fondul pentru Mediu este de 14,9 milioane lei, iar cheltuielile neeligibile, de aproximativ 173.000 lei, urmează a fi asigurate de CJ Olt, din surse proprii.

Alte 20 de microbuze de transport elevi din județul Olt urmează a fi înlocuite cu unele electrice, printr-un proiect derulat tot de Consiliul Județean Olt, acesta primind finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Noile microbuze electrice urmează a fi folosite de elevii din orașele Balș, Piatra Olt, Corabia, dar și din comunele Fărcașele, Studina, Perieți, Obârșia, Gostavățu, Ianca, Brebeni, Valea Mare, Rotunda, Movileni, Bobicești, Morunglav, Vitomirești, Dobrosloveni, Sprâncenata, Pleșoiu, Izvoarele.

Sursă foto principală: Internet – Prezentare generală

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți