12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Polițistul depistat sub influența unor substanțe interzise, care a provocat accidentul din Caracal, cercetat și disciplinar

- Advertisement -

Șefii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, unde lucra polițistul de 21 de ani, originar din Caracal, care a lovit cu autoturismul o femeie de 33 de ani, din comuna Brastavățu, la scurt timp după ce aceasta coborâse din microbuzul care o adusese la serviciu, îl cercetează disciplinar pe acesta. Oamenii legii au constatat că șoferul, înainte de a se urca la volan consumase atât băuturi alcoolice, cât și substanțe interzise.

Tânărul lucrează la Transporturi, în județul Constanța, iar la testarea cu aparatul alcooltest rezultatul a indicat o valoare de 0,56 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În urma testării și cu aparatul DrugTest, acesta a ieșit pozitiv la două substanțe psihoactive – canabis și metamfetamină. Mai mult chiar, polițistul, care mai era în mașină și cu doi tineri elevi la Școala de Agenți de Poliție Câmpina, ar fi încercat să-i convingă pe colegii săi de la Poliția Rutieră din Caracal că nu el se afla la volan, ci o tânără de 24 de ani, tot din Caracal.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, dar este cercetat acum și disciplinar.

„Ca urmare a producerii unui accident de circulație, la data de 5 septembrie, în municipiul Caracal, județul Olt, vă aducem la cunoștință următoarele: În urma informării, de către Inspectoratul de Poliție Județean Olt, a fost dispusă cercetarea disciplinară, cu privire la aspectele sesizate, față de persoana în cauză”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Victima rănită în accident se află internată acum la Spitalul Județean de Urgență Slatina, având multiple fracturi.

Și angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt s-au autosesizat în cauză In cauză, accidentul fiind și unul de muncă, având în vedere că femeia care a fost lovită de autoturismul condus de polițist se ducea la muncă, urmând sa intre în primul schimb la fabrica de cablaje auto de pe strada Vornicul Ureche din Caracal.

Ce spun și procurorii Parchetului Caracal despre evenimentul în care a fost implicat omul legii

Și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a fost înregistrat, în cursul zilei de miercuri, 6 septembrie, un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală „in rem” după accidentul în care a fost implicat polițistul. S-a stabilit chiar că acesta a fugit și de la locul evenimentului rutier.

„A reţinută următoarea situaţie de fapt: în ziua de 05.09.2023, în jurul orei 05:51, numitul B.F.S.C., din municipiul Caracal, județul Olt, agent de poliţie în cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa – Postul de Poliţie TF Negru Vodă, desemnat ca organ de cercetare penală al poliţiei judiciare, a condus un autoturism pe strada Vornicul Ureche, din Caracal, şi a accidentat pietonul S.D.N. care se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis, după care a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliţie sau a procurorului. Ulterior, în jurul orei 06:20, susnumitul a revenit la locul producerii accidentului ca pasager în acelaşi autoturism, susţinând că acesta a fost condus la momentul producerii accidentului rutier de sora sa, B.E.A. Fiind testat cu aparatul alcooltest, numitul B.F.S.C. a prezentat o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Numitul B.F.S.C. a fost testat şi cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanţa psihoactivă T1B THC, fiind recomandată efectuarea de analize de laborator. Susnumitului i-au fost recoltate probe biologice de sânge şi urină, în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanțelor psihoactive. Victima S.D.N. a fost transportată mai întâi la Spitalul Municipal Caracal şi apoi la Spitalul Județean de Urgenţă Slatina, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.
În cauză s-a dispus efectuarea unor expertize medico-legale şi toxicologice, în raport de rezultatul acestora şi de celelalte probe, urmând a se aprecia asupra măsurilor procesuale ce se impun”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Caracal și semnat de prim-procuror Diana Cazacu, purtător de cuvânt al instituției.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți