23.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Încă doi șoferi au ieșit pozitiv la droguri în urma testărilor efectuate de polițiști pe șoselele din județ. Au fost confiscate și trei arme letale

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat în noaptea de joi spre vineri, în intervalul orar 18:00 – 02:00, o razie cu efective mărite, în județul Olt, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Neregulile în trafic nu au întârziat să apară, un șofer fiind depistat băut, iar după accidentele din ultimele zile în care au fost implicați șoferi drogați, dintre care unul mortal, alți doi conducători auto s-au urcat la volan după ce au consumat substanțe interzise. De asemenea, oamenii legii au confiscat și trei arme letale, iar în cazul a două persoane le-a fost anulat dreptul de deținere, port și folosire a armelor.

Astfel, în cadrul activităților care s-au derulat pe parcursul a opt ore, în jurul orei 18:50, polițiștii Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe bulevardul Muncii, din orașul Scornicești, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din localitate. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,62 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, pe la ora 21:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Principală, din orașul Potcoava, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din localitate.

Pentru că tânărul prezenta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat valori pozitive pentru T3A BZP și T1B THC.

Și polițiștii Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, în jurul orei 23:30, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, un autoturism condus de un tânăr de 33 de ani, din municipiul București.

Întrucât tânărul prezenta un comportament suspect, și acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat valori pozitive pentru T1A COC.

„Cei trei șoferi au fost conduși la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice, iar pe numele acestora a fost întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Polițiștii rutieri au vizat, pe timpul raziei dr amploare, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. Pentru abaterile constatate la regimul rutier, polițiștii au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 16.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 22 de permise de conducere și 15 certificate de înmatriculare, fiind constatate și trei infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii de ordine publică au desfășurat activități specifice pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, intervenind la peste 50 de solicitări, 36 dintre ele fiind semnalate prin apelul de urgență 112.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat activități de verificare a societăților comerciale, ocazie cu care, pentru abaterile constatate, au aplicat 12 amenzi, în valoare totală de peste 130.000 de lei, conform OUG 28/1999 privind obligaţia agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și Legii 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, iar ca măsură complementară au dispus confiscarea a 1.800 de lei.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat activități specifice pentru depistarea persoanelor urmărite sau dispărute, fiind legitimate peste o sută de persoane.

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități de verificare a deținătorilor de arme, ocazie cu care au constatat o infracțiune de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, au dispus anularea dreptului de deținere, port și folosire a armelor pentru două persoane și au indisponibilizat trei arme letale.

Reprezentantul IPJ Olt spune că astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea oricăror situații de risc.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți