21.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Grav accident de circulație vineri noaptea, între Tia Mare și Cilieni. Un tânăr de 21 de ani, din Vădăstrița, a murit

- Advertisement -

Un grav accident rutier, soldat cu decesul unui tânăr de 21 de ani, din comuna Vădăstrița, a avut loc vineri noaptea, pe Drumul Județean 642, între comunele Tia Mare și Cilieni. Vinovat de producerea accidentului ar fi un tânăr de 24 de ani, din Deva – Hunedoara, care, din primele date, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, a părăsit partea carosabilă și a ajuns mașina pe care o conducea într-un contracanal al râului Olt. Conducătorul auto și unul dintre pasageri au primit primul ajutor de la cadrele medicale la fața locului, iar cel din urmă a ajuns la spital pentru investigații suplimentare.

Pentru cel de-al doilea pasager, originar din Vădăstrița, nu s-a mai putut face nimic, acesta înecându-se în apa din contracanal.

Mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au intervenit la accidentul rutier din zona localității Cilieni, din dimineața acestei zile. Scafandrii l-au scos la mal pe tânărul de a murit înecat.

„Din datele transmise de apelant, în urma accidentului au fost rezultat trei victime, dintre care una posibil înecată într-un contracanal. La locul evenimentului au acționat echipaje de prim ajutor, descarcerare, stingere și echipa de scafandri a ISU Olt. Șoferul și un pasager au fost asistați la locul evenimentului, iar pasagerul a fost transportat la Spitalul Corabia, rănit ușor. Cel de-al treilea pasager, în vârstă de 21 de ani, a fost găsit în contracanal, adus la mal de echipa de scafandri și preluat de echipajele medicale. În zona unde a fost identificat, apa avea aproximativ trei metri adâncime, vizibilitatea era redusă, lățimea contracanalului fiind de aproape zece metri. Pacientul a fost resuscitat, conform protocolului, dar fără rezultat favorabil”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU.

În jurul orei 04:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că, pe DJ 642, între Tia Mare și Cilieni, a avut loc o tragedie.

La fața locului s-au deplasat polițiști rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un tânăr de 24 de ani, din municipiul Deva, județul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 642, din cauze ce urmează a fi stabilite, s-a răsturnat în afara părții carosabile, oprindu-se în proximitatea unui contracanal al râului Olt. În urma evenimentului rutier, un tânăr de 24 de ani, din comuna Vădăstrița, pasager în autoturism, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Orășenesc Corabia, iar un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate, pasager în același autoturism, a fost găsit decedat în contracanal de scafandrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt”, a spus Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Conducătorul auto a fost testat de polițiștii rutieri atât cu aparatul alcooltest, cât și cu aparatul DrugTest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți