13.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferi cu dosare penale după ce au fost depistați în trafic sub influența alcoolului, conducând un autoturism neînmatriculat sau cu permis fals

- Advertisement -

Polițiștii olteni au continuat și în noaptea de vineri spre sâmbătă, 8 spre 9 septembrie, acțiunile cu efective mărite, în județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Infracțiunile constatate de oamenii legii în trafic nu au întârziat să apară, iar trei conducători auto s-au ales cu dosare penal. Unul conducea o mașină neînmatriculată, altul era băut, iar celălalt le-a prezentat oamenilor legii un permis fals.

În cadrul activităților ce au avut loc în intervalul orar 18:00 – 02:00, în jurul orei 20:10, polițiștii Biroului Rutier Slatina au oprit pentru control, pe Drumul Județean 546G, în comuna Strejești, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că autorizația de circulație provizorie este expirată.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Ulterior, în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt au oprit pentru control, pe strada Nicolae Titulescu, din orașul Drăgănești Olt, un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,53 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice, iar pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În jurul orei 01:50, polițiștii Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, pe strada Dumitru Burdun, din orașul Corabia, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că permisul de conducere prezentat de tânăr este fals.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

„Acțiunile polițiștilor au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive. Astfel, în perioada de referință, pentru abaterile constatate, polițiștii rutieri au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 8.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 12 permise de conducere și șase certificate de înmatriculare, fiind constatate și trei infracțiuni la regimul rutier”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Sursa citată mai arată că acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea oricăror situații de risc.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți