23.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbatul surprins de un mal de pământ, în Vulpeni, a fost găsit decedat. Era la o adâncime de aproape 5 – 6 metri adâncime

- Advertisement -

UPDATE: Potrivit lui Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, din comuna Urzica, a fost extras în jurul orei 14:20, fără semne vitale, fiind constatat decesul acestuia.

O anchetă a fost deschisă și de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, care spune că în jurul orei 09:40 a zilei de marți a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în comuna Vulpeni, a avut loc un accident de muncă.

„La faţa locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Urzica, județul Olt, angajat al unei societăți comerciale cu specific construcții, în timp ce efectua săpături pentru rețeaua de canalizare, a fost surprins de malurile șanțului, care s-au surpat peste acesta. În urma evenimentului, bărbatul de 41 de ani a decedat, iar trupul acestuia a fost transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării autopsiei”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Sursa citată mai arată că polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate în cauză pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Știrea inițială: Salvatorii caută o persoană care a fost surprinsă marți de un mal de pământ, aceasta aflându-se la o adâncime de aproape 5 – 6 metri. Nefericitul eveniment a avut loc în satul Gropșani al comunei oltene Vulpeni, iar victimă este un bărbat de 41 de ani, care efectua lucrări de canalizare.

Pompierii din județ au sprijin din partea salvatorilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj, în zonă acționând și trei buldoexcavatoare.

„Pompierii Detașamentului Slatina și Gărzii Balș, cu un modul de căutare-salvare, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru descarcerări grele, un echipaj SMURD și mai mult autospeciale pentru primă intervenție, acționează în comuna Vulpeni, sat Gropșani, la o persoană surprinsă de un mal de pământ, la aproximativ 5-6 metri adâncime. În sprijinul pompierilor olteni acționează un modul de căutare-salvare din cadrul ISU Dolj și trei buldoexcavatoare”, a spus Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Sursa citată mai arată că, în jurul orei 13:00 a zilei de 12 septembrie, misiunea de salvare era încă în desfășurare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți