17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Scandal între mai multe persoane de etnie romă pe strada Tudor Vladimirescu din Slatina

- Advertisement -

Un adevărat scandal s izbucnit duminică, 10 septembrie 2023, în jurul orei 17:45, pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Slatina, după ce Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că o femeie ar fi fost agresată fizic de un bărbat, în timp ce se afla pe drum.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul unui conflict spontan, o femeie de 39 de ani, din municipiul Slatina, ar fi fost agresată fizic de către un bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Este vorba despre persoane de etnie romă, iar de aici și până a se băga și alți indivizi în scandal a mai fost doar un pas. S-a lăsat chiar și cu încătușarea celor implicați.

„În momentul solicitării documentelor de identitate, persoanele implicate în conflict și un bărbat de 45 de ani, din municipiul Slatina, au avut un comportament agresiv, motiv pentru care polițiștii au procedat la imobilizarea și încătușarea acestora, în vederea conducerii la unitatea de poliție pentru dispunerea măsurilor legale. În momentul imobilizării celor trei persoane, o femeie de 71 de ani, din municipiul Slatina a încercat să împiedice organele de poliție să își îndeplinească obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul Poliției, motiv pentru care a fost amendată cu 7.000 de lei, conform Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii şi liniștii publice”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Sursa citată mai spune că cei doi bărbați au refuzat să se legitimeze și au proferat injurii și expresii jignitoare, motiv pentru care au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare totală de 17.000 de lei, conform aceleiași Legi 61 din 1991.

În cauză a fost întocmit și un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Sursă foto: Arhivă – Imagine reprezentativă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți