22.2 C
Slatina
luni,20 mai,2024

Ultimele Articole

Nelu Vlad și Trupa Azur, Andra și Elena Gheorghe, în concert la Festivalul umoristic „Oltenii &… Restu’ Lumii” de la Slatina

- Advertisement -

Mai sunt doar două săptămâni și o zi până când va începe o nouă ediție a Festivalului Național de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii”, care este programat a avea loc la Slatina în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023. Evenimentul va avea ca punct principal de distracție Parcul Tineretului din zona Gării, iar municipalitatea a stabilit deja cine vor fi artiștii care vor susține concerte pe scena amenajată în zonă. Nelu Vlad și Trupa Azur, Andra și Elena Gheorghe sunt doar o parte dintre vedetele care vor fi prezente la Slatina, anunță municipalitatea.

În intervalul orar 18:00 – 20:00, în prima zi a festivalului umoristic, în spectacol vor fi ansamblurile folclorice ale etniilor invitate, precum lipoveni, turci, bulgari, greci, ruşi, nemţi, sârbi și romi.

De la ora 20:00, artiştii Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Oltului” al Centrului Județean de Cultură și Artă Olt din subordinea Consiliului Județean Olt vor susţine apoi un spectacol extraordinar de muzică și dansuri populare din mai multe zone ale țării.

În seara zilei de sâmbătă, 30 septembrie 2023, cu începere de la ora 20:00, Lora şi Folk Band va fi în recital, iar de la ora 22:00 va fi în concert Elena Gheorghe & Band.

A treia zi a festivalului este cea de duminică, 1 octombrie, iar pe scenă, de la ora 20:00, urcă Nelu Vlad și Trupa Azur, iar de la ora 21:00 va fi în recital îndrăgita Andra.

La ediția 27-a, personalitatea Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii” va fi actorul Eugen Cristea de 71 de ani, care activează la Teatrul Național din București.

Anunțat inițial în perioada 22 – 24 septembrie 2023, festivalul umoristic de la Slatina a fost amânat cu o săptămână, motivele fiind pur tehnice.

Vama Oltenească revine anul acesta în zona Podului Olt de la intrarea în Slatina dinspre municipiul Craiova, având loc tot în prima zi a evenimentului.

Nici de la ediția 2023 nu lipsesc concursurile de creaţie literară, epigrame pe teme date şi caricatură, concursurile ad-hoc, lansările de carte, expozițiile de caricatură și fotografie umoristică, parada portului popular, filmul, bancurile și alte momente umoristice nelipsind nici ele din program.

Sursă foto: Arhivă

Actorul Nae Alexandru de la Teatrul de Comedie din Bucureşti este prezentatorul al festivalului din acest an.

În Parcul Tineretului din municipiul Slatina, unde are loc festivalul, vor fi din nou amenajate standuri de unde slătinenii, dar și cetățeni din alte localități ale județului, își pot cumpăra produse de artizanat, ii autentice, coșuri împletite din nuiele, vase ceramice. Nici mâncarea tradițională gătită în fața clienților nu va lipsi din peisaj.

Târgul Meșterilor Populari Tradiționali va fi organizat și el pe perioada Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii”, creatori de artă populară tradițională reprezentativi din zona Olteniei și din țară urmând să-și expună produsele în cadrul acestuia.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți