13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Polițiștii din județ, acțiune cu efective mărite în Caracal și Corabia, dar și în localitățile învecinate. Zeci de amenzi aplicate și nouă permise auto reținute

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat în noaptea de sâmbătă spre duminică, o razie cu efective mărite, în municipiul Caracal, orașul Corabia, dar și în comunele limitrofe ale acestora, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost zeci de amenzi aplicate pe mai multe linii de acțiune, iar pentru abaterile pe care le-au comis în trafic nouă șoferi au rămas fără permisul de conducere.

Potrivit lui Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliției Județean Olt, polițiștii rutieri au vizat în cele opt ore de misiune continuă, respectiv în intervalul orar 18:00 – 02:00, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

„Pentru abaterile constatate la regimul rutier, polițiștii au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut nouă permise de conducere și cinci certificate de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune la regimul rutier”, a declarat Șerban.

Polițiștii de ordine publică au desfășurat activități specifice pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, intervenind și la evenimentele semnalate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Aceeași sursă mai spune că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat activități de verificare a societăților comerciale, ocazie cu care, pentru abaterile constatate, au aplicat patru amenzi în cuantum de 70.000 de lei, conform OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, iar ca măsură complementară au dispus confiscarea a peste 5.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat activități specifice pentru depistarea persoanelor urmărite sau dispărute, dar și de verificare a persoanelor arestate la domiciliu, ocazie cu care au identificat un minor dispărut în municipiul Caracal.

Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități de verificare a deținătorilor de arme, dar și pe linie de protecție a mediului, ocazie cu care au constatat o infracțiune de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

La volanul unei mașini, deși avea dreptul de a conduce suspendat

În cadrul activităților, în jurul orei 18:30 a zilei de 16 septembrie 2023, polițiștii rutieri au oprit pentru control, pe strada Principală, din comuna Fărcașele, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, mai spune că acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea oricăror situații de risc.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți