13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Infrastructura rutieră din comunele Sârbii Măgura și Stoicănești, modernizată prin Programul „Anghel Saligny”

- Advertisement -

Încă 49 de contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” au fost semnate marți, 19 septembrie 2023, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, de ministrul Adrian Ioan Veștea și o parte dintre beneficiarii acestor proiecte. Două dintre aceste investiții urmează a fi realizate și la nivelul județului Olt, respectiv în comunele Sârbii Măgura și Stoicănești, valoarea acestora fiind de aproximativ 14 milioane de lei.

Cele 49 de noi contracte, în cuantum de aproximativ 629 milioane de lei, urmăresc reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare, modernizarea stațiilor de epurare și construirea de poduri.

Investițiile din Olt vizează modernizarea infrastructurii rutiere. Astfel, la Sârbii Măgura (sediu Primărie foto n.r.) urmează a fi demarat proiectul „Modernizare străzi și scurgere ape”, în valoare de 10 milioane lei, iar în comuna Stoicănești va fi început proiectul „Amenajare drumuri de interes local”, în cuantum de 3.999.145,83 lei.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Programul „Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 kilometri (km) de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare, pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți