2.3 C
Slatina
marți,28 noiembrie,2023

Ultimele Articole

18 elevi care absentau de la școală, identificați de polițiștii olteni în mai multe zone din Slatina

- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, prin compartimentele de specialitate, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Olt, au organizat joi, 21 septembrie 2023, o acțiune pentru prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon școlar, dar și a victimizării minorilor în incinta unităților de învățământ din municipiul Slatina, precum și în proximitatea acestora. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii de a identifica nu mai puțin de 18 elevi care absentau de la școală în mai multe zone ale Slatinei, și nu numai.

„Principalul risc implicat de lipsa de la școală a elevului îl reprezintă activitățile pe care adolescentul le face când absentează de la școală, respectiv, consum de tutun, alcool sau droguri. În cadrul activității, au fost identificați 18 elevi care absentau de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare”, a spus Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

O altă activitate desfășurată de polițiști a fost aceea de verificare a barurilor, a sălilor de jocuri de noroc și a parcurilor din zonele adiacente unităților de învățământ, sens în care a fost monitorizat și modul de acces, respectiv de ieșire a elevilor din instituțiile școlare.

„Scopul acțiunii a fost acela de a preveni absenteismul scolar și victimizarea minorilor, fiind discutate teme privind comportamentul copiilor și tinerilor în școală și în societate, dar și necesitatea participării la orele de curs, astfel încât aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni”, a adăugat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Potrivit sursei citate, la acțiune au participat polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității, Poliției Municipiului Slatina, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului de Investigații Criminale.

„Prin desfășurarea unor astfel de activități, polițiștii își doresc să fie alături de elevi, să-i ghideze și să-i învețe cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate. Prevenirea victimizării minorilor, abandonului școlar și absenteismului de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, context în care, astfel de activități se vor desfășura și în perioada următoare”, a mai spus Șerban.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți