12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Ionuț Dolănescu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Nicole Cherry și Mario Fresh cântă la Zilele orașului Drăgănești Olt

- Advertisement -

Primăria orașului Drăgănești Olt, Casa de Cultură „Ileana Constantinescu, Muzeul Câmpiei Boianului „Traian Zorzoliu” și Biblioteca „Dumitru Popovici” sunt principalii organizatori ai Zilelor orașului Drăgănești Olt, programate a se desfășura în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023. Autoritățile locale, în frunte cu edilul Marian Viorel Tudorică, au pregătit multe surprize, una dintre ele fiind organizarea celei de-a 46-a ediții a Festivalului de Doine și Balade „Ileana Constinescu”, iar printre celelalte se numără concerte susținute de artiști cunoscuți ai muzicii populare precum Ionuț Dolănescu, Mariana Ionescu Căpitănescu și Gelu Voicu, dar și ai muzicii ușoare cum ar fi Nicole Cherry și Mario Fresh. 

29 septembrie este ziua când are loc spectacolul artistic în aer liber, în centrul orașului, când de la ora 15:00, are loc festivalul de doine și balada, unde participă 12 concurenți din toate zonele foclorice ale țării, prezentator fiind Gheorghița Nicolae. În aceeași zi va fi și festivitatea de premiere, respectiv Gala laureaților.

Seara este dedicată unor recitaluri de excepție cu interpreți îndrăgiți ai cântecului popular românesc – Ionuț Dolănescu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Alexandra Bleaje, Alina Moț Drăghia, Mariana Lungu și Claudia Torop.

Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra „Lăutarii Mehedințiului” din Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, al cărei dirijor este profesorul Nicolae Drăghia.

De asemenea vor mai fi recitaluri ale ansamblurilor folclorice „Rapsozii Oltului de Jos”, „Mândruțele” și „Ilai – La”.

În cadrul Zilelor orașului Drăgănești Olt este programat de la ora 19:30 un concert rock, reggae și pop cu artiștii Dan Helciug și Spitalul de Urgență, Nicole Cherry și Mario Fresh.

Iar pe durata celor trei zile de sărbătoare, în centrul orașului, va fi și un Târg de produse tradiționale, din peisaj nelipsind nici parcul de distracții pentru copii.

„Sunteți așteptați în centrul orașului cu o varietate de specialități gastronomice tradiționale, delicii culinare pline de gust și savoare, un parc de distracții pentru copii, din care nu vor lipsi activitățile interactive și distractive. Este sărbătoare și ne bucurăm de cel mai frumos eveniment al comunității noastre! Vă așteptăm să fiți alături de noi, să vă distrați și să vă simțiți bine la sărbătoarea orașului Drăgănești Olt! La mulți ani, drăgăneșteni!”, este invitația pe care o adresează administrația publică locală.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți