10.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Nereguli la două patiserii din municipiul Slatina. Una a fost închisă de inspectorii sanitari veterinari

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului de Investigarea a Criminalității Economice Olt, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt, au desfăşurat vineri, 22 septembrie 2023, o acţiune pentru verificarea respectării obligaţiei agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, respectarea reglementărilor privind raporturile de muncă, dar și respectarea legislației sanitar-veterinare. Activitățile de control au vizat doi operatori economici din municipiul Slatina.

Concret, au fost controlate o patiserie, cu două puncte de lucru, iar în urma verificărilor unul dintre ele a fost închis de inspectorii sanitari veterinari.

Polițiștii au dat, de asemenea, amenzi în cuantum de 30.000 de lei, în timp ce DSVSA Olt, a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei. Totodată, polițiștii au confiscat suma de 1.500 de lei.

„În cadrul activităților desfășurate, echipele de control au aplicat patru sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 50.000 de lei, respectiv două pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 28 din 1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și două pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Guvernului 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, echipele de control au dispus confiscarea a 1.500 de lei, precum și suspendarea activității unui operator economic până la remedierea problemelor identificate”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți