13.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni, lecții de educație rutieră în rândul a aproape o mie de elevi din Scornicești, Balș și Corabia

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat, săptămâna aceasta, activități de educație rutieră cu aproximativ 1.000 de elevi din unitățile de învățământ din județul Olt. Activitățile au fost desfășurate la Școala Gimnazială „Nicolae Coculescu”, din orașul Scornicești, Liceul Teoretic „Petre Pandrea”, din orașul Balș, și Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu”, din orașul Corabia.

„Cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, cei mici au învățat semnificația indicatoarelor rutiere adresate traficului pietonal și semnificația culorilor semaforului, fiind instruiți și cum să circule în siguranță ca pietoni, pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Cu cei mari, discuțiile s-au concentrat asupra faptelor în care pot fi implicați în cadrul unităților de învățământ, fiindu-le prezentate modalități prin care să nu ajungă să fie victime ale infracțiunilor care se pot comite în rândul lor”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Sursa citată mai spune că în cadrul activităților au fost desfășurate jocuri interactive având ca tematică siguranța rutieră.

„Copiii au beneficiat și de materialele preventive ce conțineau informații importante pentru siguranța acestora, iar activitățile de informare vor continua și în perioada următoare, educația rutieră a celor din jur reprezentând o prioritate pentru polițiștii olteni”, a mai adăugat reprezentantul Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți