13.1 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

A căzut cortina și peste ediția 48 a Festivalului „Corabia de Aur”. Studenți din Maramureș și Botoșani, marii câștigători

- Advertisement -
S-a încheiat și a 48-a ediție a Festivalului național de muzică populară și ușoară „Corabia de Aur”, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în Corabia, orașul de pe malul Fluviului Dunărea. Duminică, 24 septembrie, a avut loc Gala Laureaţilor, în cadrul căreia au fost anunțați marii câștigători. Iar un student de 22 de ani, dintr-o comună maramureșeană, a luat marele trofeu la Secțiunea de muzică populară, în timp ce marele trofeu de la Secțiunea muzică ușoară a fost obținut de o tânără studentă originară din Botoșani, în vârstă de 21 de ani. 
Marii laureați ai Festivalului „Corabia de Aur” au fost aleși de personalități marcante ale muzicii românești, precum și din personalități culturale locale, aceștia fiind Titus Andrei, Daniela Roxana Gibescu, Daniela Călineț, Cristian Ivan, Iulia Vlad, Nicoleta Antonescu și Gogu Neagoe.

22 – 24 septembrie este perioada în care, la Corabia, au avut loc Zilele orașului, eveniment ajuns la ediția a zecea și care este dedicat împlinirii a 425 de ani de la prima atestare documentară a urbei, în cadrul cărora s-a organizat și ediția 48 a Festivalului național de muzică populară și ușoară „Corabia de Aur”. Organizatori au fost Consiliul Județean Olt, Primăria și Consiliul Local Corabia și Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, iar artiștii care au susținut concerte de zile mari sunt Ștefan Bănică, Viorica și Ioniță de la Clejani și Oana Radu. De asemenea, pe scena amplasată în Piața Independenței au mai susținut recitaluri Andrei Păunescu, Viorica Macovei, Victorița Lăcătușu și Ion Popa, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” din Slatina.

Valoarea totală a premiilor puse în joc a fost de 12.500 lei.

Și cum au fost Zilele orașului Corabia, din Piața Independenței nu au lipsit terasele în aer liber, parcul de distracții și un spațiu expozițional cu produse tradiționale, de artizanat și produse textile, dar și tarabele cu dulciuri.

Cine sunt premianții

LAUREAȚI MUZICĂ POPULARĂ
PREMIUL DE POPULARITATE – CONSTANTIN ANTONIO MÁGUREANU, 18 ANI, ELEV, BUCUREȘTI – „TREI GRANATE, TREI FOI LATE”
PREMIUL SPECIAL „MITU BUCUREȘTEANU” – ANDRA-MARIA SABĂU – 16 ANI, ELEVĂ, BIHOR – „MA-NATASI BADE-A IUBI”*
PREMIUL SPECIAL „GELU BARABANCEA” – SIMINA-MARIA POPESCU – 18 ANI, STUDENTÃ, COMUNA TURCINEȘTI, GORJ – SÂRBA „SUI MÂNDRUȚO-N DEAL LA PERI”
PREMIUL III – SABRINA- MARIA AIACOBOAIE – 17 ANI, ELEVĂ, DOROHOI, JUDEȚUL BOTOȘANI – „M-O CERUT LA MAMA DOI”
PREMIUL II – CONSTANTINA – CORNELIA ORLEANU – 19 ANI, STUDENTĂ ANUL I, FACULTATEA DE MUZICĂ ȘI TEATRU TIMIȘOARA, TURCENI, GORJ – „MĂ SUII CU PLUGU-N COASTĂ”
PREMIUL I – ANDREA DENISA POPESCU – 16 ANI, ELEVĂ, SLATINA-OLT – „DRAG ÎMI E SĂ CÂNTE CUCU”
TROFEUL – DENIS CUPȘE – 22 ANI, STUDENT, COMUNA RECEA, MARAMUREȘ – „PASĂRE DE PE CÂMPIE”
„Printre lacrimi de bucurie sunt mândru și onorat să aduc TROFEUL ȘI MARELE PREMIU al Festivalului «CORABIA de AUR» acasă, în MARAMUREȘ. Vreau să mulțumesc din toată inima onoratului juriu pentru încrederea acordată, orchestrei «Doina Oltului», organizatorilor, familiei mele care mă susține mereu, Consiliului Local Recea și nu în ultimul rând dumneavoastră celor care mă îndrăgiți!”, a postat Denis, pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după câștigarea trofeului Festivalului „Corabia de Aur”.
LAUREAȚI MUZICĂ UȘOARĂ
PREMIUL SPECIAL „JEAN DASOVEANU” – BRYANA ANKA ANDREEA HOLINGHER, 16 ANI, ELEVĂ, CRAIOVA – „I CAN T LET GO”
PREMIUL III (FĂRĂ TROFEU) – MAGDA MARIA CÄLUIANU, 16 ANI, ELEVĂ, PALATUL COPIILOR „ADRIAN BĂRAN” SLATINA – „PÂNĂ CÂND NU TE IUBEAM”, prelucrarea folclorului după Anton Pann
PREMIUL III (CU TROFEU) – IULIA BIANCA IONESCU, 17 ANI, ELEVĂ, ROBERT FEST MUSIC „CINE IUBEȘTE ȘI LASĂ”, prelucrare
PREMIUL II (FÂRÀ TROFEU) – OANA-LARISA GIURGIUMAN, 18 ANI, STUDENTĂ, CLUJ-NAPOCA – „CLOWN”
PREMIUL II (CU TROFEU) – ANDREEA-OANA MARE, 18 ANI, STUDENTĂ, UAUIM BUCUREȘTI – „I’D RATHER GO BLIND, Etta James”
PREMIUL I – RAREȘ ANDREI IOAN, 18 ANI, STUDENT, ȘCOALA DE ARTE BUCUREȘTI, „RISE LIKE A PHOENIX”
TROFEUL – KARINA-IOANA TODIREANU, 21 ANI, BOTOȘANI, STUDENTĂ/PROFESOR CANTO, „TĂCEREA DOARE”, M. Călin Geambașu, text Zoe Alecu, „DOR DE VIAȚĂ – muzică Aura Urziceanu, versuri Dan V. Dumitriu
Sursă FOTO: Facebook – Gogu Neagoe, laureați ai festivalului și CJCA Olt
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți