14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Investiții majore privind infrastructura rutieră, realizate prin Programul „Anghel Saligny”. CJ Olt anunță modernizarea a peste 6 kilometri din DJ 546, pe tronsonul Potcoava – Perieți

- Advertisement -

Consiliul Județean Olt a transmis luni, 25 septembrie 2023, ca s-a dat start investițiilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Ionuț Ivan, vicepreședinte al celei mai importante instituții administrative din județ, a fost cel care în cursul acestei zile, în cadrul unei ceremonii organizate la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența ministrului Adrian Ioan Veștea, a semnat primul contract de finanțare în cadrul Programului „Anghel Saligny”. Potrivit lui Ivan, proiectul vizează modernizarea Drumului Județean 546, tronsonul Potcoava – Perieți, pe o lungime de 6,011 kilometri (km) și are o valoare de peste 11,3 milioane lei.

Și cinci reprezentanți ai unor primării din județ au semnat contracte luni la Ministerul Dezvoltării. Iar proiectul semnat astăzi de vicepreședintele CJ Olt este primul din cele trei depuse de instituție pentru modernizarea infrastructurii rutiere.

„În cadrul evenimentului, alți cinci edili din județul nostru au semnat contracte de finanțare, care prevăd investiții importante pentru comunitățile pe care le reprezintă. Este vorba despre Brastavățu, Deveselu, Bârza – modernizare drumuri, Slatina – reabilitare strada Depozitelor și Spineni – înființare rețea alimentare cu apă. Proiectul semnat astăzi de către instituția Consiliului Județean Olt este primul din seria celor trei proiecte depuse pentru modernizarea infrastructurii rutiere, de către CJ Olt, în cadrul Programului Național de Investiții ‘Anghel Saligny’. În perioada următoare așteptăm semnarea contractelor de finanțarea pentru:
modernizare DJ 643 Bobu – Voineasa – Balș, 25,2 km; modernizare DJ 703 C Poboru (sat Cornățelu) – Cungrea – Verguleasa (sat Poganu), 11,6 km. Consiliul Județean Olt reușește, în cadrul acestui program, să atragă peste 140 de milioane lei pentru reabilitarea a peste 42 de kilometri de drum județean”, a declarat Ionuț Ivan.

Sursa citată a ținut să reamintească faptul că județul Olt se află pe locul doi, ca alocare națională: peste 1,6 miliarde lei vor fi investiți în 95 de obiective de infrastructură rutieră și 62 de proiecte de extinderi sau înființări rețele apă și canal în localitățile oltene.

Potrivit vicelui CJ Olt, dintre acestea, până în prezent, au fost semnate 68 de obiective de investiții, în valoare de peste 647 milioane lei.

„56 de localități au în implementare proiecte importante pentru dezvoltare, cu finanțare guvernamentală: Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Piatra Olt, DrăgăneștibOlt, Scornicești, Potcoava, Baldovinești, Bălteni, Bârza, Bobicești, Brastavățu, Călui, Cezieni, Colonești, Corbu, Cungrea, Deveselu, Dobrețu, Dobroteasa, Dobrun, Făgețelu, Fălcoiu, Fărcașele, Găneasa, Găvănești, Ghimpețeni, Grădinari, Iancu Jianu, Icoana, Izvoarele, Leleasca, Milcov, Morunglav, Obârșia, Oboga, Orlea, Osica de Jos, Osica De Sus, Pleșoiu, Priseaca, Sâmburești, Sârbii Măgura, Spineni, Sprâncenata, Stoicănești, Strejești, Teslui, Tia Mare, Traian, Urzica, Vâlcele, Voineasa, Vulpeni și Vulturești. Această poziție de top, în ceea ce privește alocarea, va conduce la o dezvoltare semnificativă a serviciilor publice și demonstrează faptul că administrația județeană are o abordare dedicată și eficientă în atragerea resurselor financiare din fonduri europene și guvernamentale”, a mai spus reprezentantul Consiliului Județean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți