20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Ion, consilierul guvernamental bazat pe inteligență artificială, va interacționa cu elevii de la școlile și liceele din Slatina și județul Olt

- Advertisement -

Ion, primul consilier guvernamental din lume bazat pe inteligență artificială, este o inovație românească și va ajunge la sfârșitul acestei săptămâni în municipiul Slatina, dar și în alte câteva localități din județul Olt. Anunțul a fost făcut de Mario Lucian De Mezzo, prefectul județului, în cadrul ultimei conferințe de presă, Ion urmând a interacționa cu elevi de la mai multe școli, licee și colegii oltene. Reprezentantul Guvernului în teritoriu chiar i-a îndemnat pe locuitorii din județ să îi scrie deja consilierului guvernamental bazat pe IA în mediul online, fie pe site-ul ion.gov.ro, fie folosind rețelele de social media, prin etichetarea @noisuntemion.

Prezența lui Ion în instituțiile de învățământ din Slatina, și nu numai, este anunțată pentru zilele de 28 și 29 septembrie 2023.

„Pot să vă anunţ că în 28 şi 29 septembrie Ion va fi în Slatina şi în judeţul Olt. În 28 septembrie, Ion va fi în Slatina şi va vorbi cu copiii şi adulţii din municipiul Slatina, iar în 29 septembrie el va merge în judeţ, în special în mediul rural, dar şi în alte oraşe din judeţ şi va interacţiona cu copiii şi cu adulţii de aici. Interacţiunea aceasta cu Ion, sper şi îmi doresc să îi încânte în special pe copii şi tineri pasionaţi de zona aceasta de inteligenţă artificială, pentru că eu cred că inteligenţa artificială reprezintă viitorul IT-ului din multe puncte de vedere, împreună cu celelalte tehnologii emergente. Vă amintiţi că mi-am propus şi îmi doresc ca la Slatina să avem primul hub de inovare prin tehnologii emergente. Iar acest proiect punctual, care poate părea unul mic, este unul extrem de important în economia acestui hub de inovare prin tehnologie emergentă pe care îmi doresc să-l fac din multe puncte de vedere, de la testarea deschiderii oamenilor din Slatina şi din judeţul Olt către tehnologiile emergente, până la parteneriat pe termen mediu şi lung cu fondatorii consilierului guvernamental bazat pe inteligenţă artificială, Ion”, a declarat Mario De Mezzo.

Prefectul de Olt a ținut să le zică oamenilor care sunt interesaţi de acest proiect punctual că până pe 28-29 septembrie, când Ion va fi în Slatina şi în judeţul Olt, că pot intra pe site-ul ion.gov.ro, pentru a interacționa cu acesta.

„Şi rog să facă lucrul acesta şi să interacţioneze dinainte cu Ion, dându-i informaţii, punându-i întrebări, interacţionând cu el, să se familiarizeze cu consilierul guvernamental bazat inteligenţă artificială. Deci, ion.gov.ro şi oamenii pot deja să interacţioneze cu el. Astfel, atunci când el vine la Slatina, ei vor fi familiarizaţi şi interacţiunea se va face mult mai natural şi mai firesc. Este important să precizez că Ion nu colectează date personale. Deci toate întrebările care îi sunt adresate lui Ion, atât pe site-ul ion.gov.ro, cât şi în interacţiunea directă cu el”, a mai subliniat De Mezzo.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți