13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

CAS Olt: Pacienții nu trebuie să plătească pentru evaluarea și reevaluarea medicală și psihologică, pentru a fi încadrați în grad de handicap

- Advertisement -

Casa de Asigurări de Sănătate Olt a transmis miercuri, 27 septembrie 2023, că furnizorii de servicii medicale care sunt în relație contractuală cu astfel de instituții nu trebuie să încaseze bani pentru evaluarea și reevaluarea pacienților, în vederea încadrării lor în grad de handicap.

„Conform Hotărârii 521 din 26 mai 2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, furnizorii de servicii medicale aflați în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate nu încasează sume pentru documentele medicale necesare evaluării și reevaluării medicale și psihologice în vederea încadrării în grad de handicap. Astfel, asigurații care au nevoie de documente medicale necesare pentru evaluare și reevaluare în vederea încadrării în grad de handicap le vor obține fără să suporte contravaloarea acestora”, se precizează într-un comunicat de presă remis de CAS Olt.

Potrivit sursei citate, nu se încasează sume nici pentru documentele medicale necesare în contextul dispunerii, prelungirii, înlocuirii sau ridicării măsurii de ocrotire. Actele respective se vor elibera, potrivit domeniului de competență, în urma serviciilor acordate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți