13.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina îi invită pe slătineni la Festivalul umoristic „Oltenii &… Restu’ Lumii”

- Advertisement -

Ne mai despart doar câteva ore până când începe o nouă ediție, a 27-a, a Festivalului de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii” de la Slatina, programat să înceapă în dimineața zilei de vineri, 29 septembrie 2023, și să se încheie duminică, 1 octombrie, târziu în noapte. Vama Oltenească revine la Podul Olt de la intrarea în municipiul Slatina dinspre Craiova, iar principalele momente au loc în Parcul Tineretului din zona Gării.

Așadar, slătinenii, dar și alți locuitori ai județului Olt, sunt așteptați la distracție, invitația fiind adresată chiar de reprezentanții Primăriei.

„Dragii noștri olteni, e timpul să ne pregătim pentru cel mai așteptat eveniment al anului – Festivalul *Oltenii și Restu’ Lumii*, ediția a XXVII-a. Vă promitem muzică bună, bucate tradiționale delicioase și voie bună. Așa că, dragii noștri, hai să punem straiele de sărbătoare și să arătăm lumii ce înseamnă ospitalitatea și tradiția noastră oltenească. Noi suntem mândri de cultura noastră și vrem să o împărtășim cu toată lumea! Nu uitați să aduceți cu voi pofticioșii și să vă bucurați de gustările noastre locale, de la mici și pastramă până la dulciurile tradiționale. Haideți cu toată familia și prietenii să dăm startul mâine (vineri n.r.), 29 septembrie, la cea mai tare petrecere oltenească în Parcul Tineretului. Restul lumii e gata să descopere frumusețea noastră și suntem pregătiți să îi întâmpinăm cu brațele deschise!”, este invitația făcută la eveniment de municipalitatea slătineană.

Organizatori sunt Consiliul Județean Olt, Primăria și Consiliul Local Slatina, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”, Muzeul Județean Olt, Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, Asociația Culturală Center Intr Art și Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, iar programul festivalului umoristic este unul amplu.

În Parcul Tineretului vor fi din nou amenajate standuri de unde slătinenii, dar și cetățeni din alte localități ale județului, își pot cumpăra produse de artizanat, ii autentice, coșuri împletite din nuiele, vase ceramice. Nici mâncarea tradițională gătită în fața clienților nu va lipsi din peisaj.

Târgul Meșterilor Populari Tradiționali va fi organizat și el pe perioada Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii”, creatori de artă populară tradițională reprezentativi din zona Olteniei și din țară urmând să-și expună produsele în cadrul acestuia.

Nu lipsesc nici celebra cârciumă „La cățaua leșinată”, birourile mobile unde se eliberează pașapoartele de oltean, concursurile de creaţie literară, epigrame pe teme date şi caricatură, concursurile ad-hoc, lansările de carte, expozițiile de caricatură și fotografie umoristică, parada portului popular, bancurile și alte momente umoristice.

În programul de vineri sunt incluse și spectacole oferite de ansambluri folclorice ale etniilor invitate, precum lipoveni, turci, bulgari, greci, ruşi, nemţi, sârbi și romi, dar și concertul extraordinar al artiştilor Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Oltului” Slatina.

Iar în zilele sâmbătă și duminică sunt programate a avea loc concerte oferite de Lora şi Folk Band, Elena Gheorghe & Band, Nelu Vlad și Trupa Azur și Andra.

La ediția 27, personalitatea Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii” va fi actorul Eugen Cristea de la Teatrul Național din București, actorul Nae Alexandru de la Teatrul de Comedie din Bucureşti fiind prezentator al evenimentului organizat la sfârșitul acestei săptămâni.

Foto: Actorul George Mihăiță a fost personalitatea festivalului umoristic de anul trecut

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți