10.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Peste 800 de amenzi date de polițiștii olteni, în ultimele cinci zile. 36 de șoferi au rămas pietoni după ce au fost prinși cu viteză excesivă în trafic

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat, în perioada 25 – 29 septembrie 2023, activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Neregulile constatate nu au întârziat să apară, fiind aplicate peste 800 de amenzi în cuantum de aproape 250.000 de lei. 60 de conducători auto au rămas pietoni, peste 30 dintre ei pentru faptul că au apăsat prea tare pedala de accelerație, fiind depistați cu viteză excesivă.

Concret, în cele cinci zile, polițiștii au intervenit la 375 de solicitări, dintre acestea 283 fiind sesizate prin apelul de urgență 112.

„În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate peste 800 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 250.000 de lei. În urma activităților desfășurate în această perioadă, au fost constatate 86 de infracțiuni, dintre care 15 fiind constatate la regimul rutier. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 60 de permise de conducere, dintre care 36 pentru depășirea cu mai mult de 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime legale admise, trei pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe și 21 pentru alte abateri, fiind reținute și 29 de certificate de înmatriculare”, a declarat subinspectorul de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Totodată, în aceste zile, împreună cu polițiștii rutieri au acționat și reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier pentru depistarea șoferilor care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice și verificarea condițiilor de efectuare a activităților de transport a mărfurilor generale și a mărfurilor periculoase, fiind date 64 de amenzi, în cuantum de aproximativ 20.000 de lei.

Polițiștii olteni au mai readus în atenția conducătorilor auto opriți în trafic modificările legislative privind „Legea Anastasia”. Aceștia au fost informați cu privire la faptul că un șofer aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți