17.3 C
Slatina
marți,7 mai,2024

Ultimele Articole

Stadiul fizic al lucrărilor de pe Tronsonul 3 al DEx 12, între Valea Mare și Colonești, limita cu județul Argeș, a depășit 80 la sută

- Advertisement -

O filmare integrală a Tronsonului 3 din Drumul Expres (DEx) 12, Craiova – Slatina – Pitești a fost făcută publică vineri, 29 septembrie 2023, pe paginele oficiale de Facebook ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova. Sectorul de drum tranzitează mai multe localități, între Valea Mare și Colonești, limita cu județul Argeș. Autoritățile spun că stadiul fizic al lucrărilor a depășit 80 la sută.

Directorul regional al DRDP Craiova precizează, încă odată, că acest tronson al DEx 12 ar putea fi redat circulației până la sfârșitul anului 2023.
Peste 500 de muncitori mobilizați și peste 150 de utilaje sunt la ora actuală pe șantier.

„Stadiul fizic al lucrărilor a depășit 80%, fapt ce ne dă încredere că vom circula la sfârșitul acestui an și pe acest tronson de drum de mare viteză, singurul fapt ce poate întârzia finalizarea este o schimbare a vremii, în sensul să avem o perioadă lungă de precipitații. La acest moment pe șantier sunt peste 500 de muncitori mobilizați și peste 150 de utilaje. Se lucrează la structuri, care au un stadiu foarte avansat, la scurgerea și evacuarea apelor, se montează parapete, se așterne asfalt se montează inclusiv indicatoarele rutiere. Se va circula pe tot tronsonul, de la Valea Mare până la Colonești, CNAIR a identificat soluția privind descărcarea și deja se lucrează pentru implementarea ei”, a declarat Cosmin Calin directorul regional al DRDP Craiova după ce vineri a realizat o inspecție în șantier.

Sursă foto: DRDP Craiova – Pagină Facebook

Tronsonul 3 al șoselei de mare viteză Craiova – Slatina – Pitești trece prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.

Pe lângă acest tronson, județul mai este tranzitat și de Tronsonul 2 al DEx 12, cu Loturile 1 și 2, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi (Milcov), Slatina și Valea Mare. Dacă Lotul 2, care cuprinde și Centura ocolitoare a municipiului Slatina, a fost deschis la sfârșit de lună iulie 2022, Lotul 1, între orașele Balș și Piatra Olt, care include Centura ocolitoare a orașului Balș, a fost inaugurat pe 21 aprilie anul trecut.

În total, Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de peste 121,185 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, fiind realizate zece intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje, limita maximă de viteză admisă fiind de 120 de kilometri pe oră.

Valoarea estimată a întregului proiect este puțin peste 5,5 miliarde de lei, fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Inițial, conform proiectului, lucrările la șoseaua de mare viteză ar fi trebuit să fie gata până la sfârșitul anului 2023, însă termenul de finalizare a fost devansat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți