10.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Accident de circulație în Deveselu. Un microbuz și o mașină, în care se aflau peste 20 de persoane, implicate. Planul Roșu de Intervenție activat

- Advertisement -

UPDATE 2: ISU Olt a anunțat că la ora 14:47 a încetat aplicabilitatea Planului Roșu de Intervenție.

„Implicate în eveniment 21 de persoane – 20 în microbuz și una în autoturism. Toate persoanele implicate în accident au fost monitorizate la locul evenimentului. Șase persoane aflate în microbuz, cu vârste între 15 și 17 ani, și femeia care conducea autoturismul, în vârstă de 59 de ani, au fost transportate la Spitalul Caracal. Toate victimele erau conștiente și cooperante și nu prezentau răni sau traumatisme care să le pună viața în pericol”, a declarat reprezentantul salvatorilor din județ.

Oamenii legii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

„La data de 2 octombrie 2023, în jurul orei 13:20, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Național 54, în comuna Deveselu. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule, respectiv un autoturism, condus de o femeie, în vârstă de 59 de ani, din comuna Vlădila, și un microbuz de transport persoane, condus de un tânăr, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Caracal. În urma evenimentului rutier, femeia de 59 de ani și șase persoane, pasagere în microbuz, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Municipal Caracal. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

UPDATE: În jurul orei 14:30, reprezentantul ISU Olt a transmis că, până în acel moment, au fost transportate la Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Municioal Caracal șase victime, respectiv un adult și cinci minori.

„Toate victimele sunt conștiente, fără traumatisme care să le pună viața în pericol”, a spus Alin Băsășteanu.

Știrea inițială: S-a activat Planul Roșu de Intervenție în cursul după-amiezii de luni, 2 octombrie 2023, după ce un microbuz și o mașină, în care erau peste 20 de persoane, s-au ciocnit violent pe Drumul Național 54, în comuna Deveselu.

Mai multe echipaje de salvatori au ajuns la fața locului, misiunea acestora fiind una în dinamică. Patru persoane ar fi rănite, fiind vorba de trei copii și șoferița care conducea celălalt autovehicul implicat în evenimentul rutier.

„Accident rutier în care au fost implicate un microbuz – doi adulți și 18 minori și un autoturism, în care se afla o femeie – șofer, în localitatea Deveselu. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului Olt a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului, echipajele operative intervin cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, șapte echipaje SMURD și trei echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Din primele date sunt patru persoane rănite, conștiente. Femeia care conducea autoturismul implicat în accident și trei copii. Toate persoanele implicate sunt în curs de monitorizare. Misiunea este în dinamică”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Sursă foto: Martor

Și polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt sunt la fața locului în vederea efectuării cercetărilor în urma cărora se va stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul, în urma căruia traficul în zonă se desfășoară cu dificultate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți